1 december NL-Alert

NIEUWS
NL-Alert
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK / WIJK AAN ZEE – Maandag 1 december rond 12.00 uur zal er weer in heel Nederland een NL-Alert controlebericht worden uitgezonden.

Aan de hand van dit controlebericht kunnen ook mensen in Beverwijk en Wijk aan Zee nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Niet geheel onbelangrijk met Tata Steel als buurman en de Noordzee in de voortuin.

Stel er dreigt een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming of noodweer. Met NL-Alert zal door een tekstbericht op de mobiele telefoon direct informatie geven. Wel zo makkelijk, want de meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. Als jij in het rampgebied bent, ontvang jij dit bericht ook. En dan staat er precies wat er aan de hand is en wat op dat moment het beste is om te doen. Bijvoorbeeld in welke richting het gebied verlaten. Met NL-Alert worden erg veel mensen bereikt en vooral beter en sneller geïnformeerd tijdens een noodsituatie.

Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten wordt een tekstbericht over een dreigende of een echte noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving waar zich de noodsituatie zich afspeelt. De berichten zijn geen sms-berichten, maar Cell Broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Vandaar dat NL-Alert óók werkt als het netwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Als jij het NL-Alert controlebericht 1 december ziet in jouw mobiel, dan is jouw mobiel juist ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat er niets gedaan hoeft te worden. Dankzij het controlebericht weet jij ook gelijk welk geluid de mobiele telefoon geeft als er een NL-Alert is en hoe het bericht eruit ziet.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet dit met de hand gedaan worden. Is jouw mobiel nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar NL-Alert en stel jouw mobiel in.

 


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz