100 miles koude trotseren

NIEUWS

IJMUIDEN – Dwars door IJmuiden was het gisteravond heel even een feest.

Op de Grote Markt van Haarlem stonden 58 oldtimers klaar om de The 100 miles of Amsterdam te starten.

58 automobielen, allemaal van voor de tweede wereldoorlog, deden de parkeerplaats aan bij het Dudokhuis van Tata Steel. Ondanks de hevige koude, was het opvallend te noemen dat de deelnemers allemaal blijde gezichten hadden, alsof er geen kou te bespeuren was. Zoals de organisatie laat weten: “De 100 Miles of Amsterdam is hét evenement voor bestuurders van vooroorlogse auto’s die van wat meer avontuur houden. In plaats van het gemakkelijke toeren, rijd jij in het midden van de nacht jouw oude auto over smalle wegen, donker, koud maar met veel plezier!

Tata Steel was zo vriendelijk geweest om een kleine test op hun terrein te laten regelen door de organisatie, als onderdeel van de viering van 100 jaar Hoogovens die volgend jaar begint. Daarnaast is de geschiedenis van Tata er één die heel nauw betrokken is bij de automobiel industrie. In de entree van het Dudokhuis stond een heuse koek en zopie kraam waar de organisatie en belangstellenden wat warms konden nuttigen.

Eenmaal vertrokken vanaf Tata Steel, gingen de automobielen naar The Amsterdam Watch Company, waar het eerste exemplaar om 19:30 werd verwacht. Het Pulitzer Hotel en de Watch Company hadden op hun beurt ook een warm ontvangst en een aantal drankjes voor het publiek geregeld.

Onder het Rijksmuseum door, gingen de automobielen uiteindelijk naar het Healey museum. De uiteindelijke finish was om middernacht bij het restaurant Belle in Oud-Zuilen waar de deelnemers heerlijk van de warmte mochten gaan genieten.

Niet schrikken, Al Capone leeft niet maar dergelijke modellen bestaan nog steeds      Foto’s: Dirk-Jan Prins
Jr en Sr driver in 1 automobiel, als dat maar goed gaat
Alle kleuren automobielen waren aanwezig
Even kijken welke prof er hier bij Tata voor ons is
Sommige deelnemer konden niet wachten tot het startpunt en begonnen de proef al op grote afstand door te nemen
Zou er een hoeveelheid whisky in de tas zitten? Deze deelnemers voelden geen enkele kou
Of was het de sigaar die voldoende verwarmde
Een Britse auto van het merk Singer met Nederlands kenteken, kreeg veel bekijks door het hoge aaibaarheidsgehalte

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz