Column: Radarcontroles bij A9

COLUMN

DSC01988

BEVERWIJK – Ik hoor het jullie al zeggen, sterker ik zie het jullie al aangeven. Je zit even niet op te letten en daar is de prent voor een paar kilometer te hard rijden. Hoe frustrerend kan dit zijn. Makkelijk scoren! Zeker geld nodig en noem maar op.

Niet echt een eerlijke reactie, want een paar kilometer is het nooit. Jullie krijgen die prent wel voor een paar kilometer te snel, van A naar Beter, maar dit is altijd met een correctie. Als jullie eerlijk zijn tegenover jezelf, dan weten jullie ook wel dat het zonder de wettelijke aftrek echt wel veel te snel is.

Wat veel belangrijker is, uitzonderingen of ook wel notoire overtreders, hebben ervoor gezorgd dat de politie het belang van de controles blijft inzien. Je zult maar een dergelijk idioot hebben die met een niet geoorloofde snelheid een ander de andere wereld in helpt. Is het niet zo dat dan iedereen tegen deze zelfde politie loopt te roepen, waar waren jullie? Als het nodig is, dan zijn jullie er niet! En noem alle andere argumenten er gelijk maar bij.
Wat voor doel heeft het om op de overvolle wegen in dit land krankzinnige snelheden neer te zetten? Goed beschouwd zal het op de hele rit, bij hoge uitzondering, een paar minuten uitmaken. Meestal blijft het bij een paar seconden.Zo ook weer bij de laatste controle op de A9 van gisteren. De politie laat weten dat tijdens deze controle, waar eerder over is gemeld, een laagvlieger uit Heiloo met 181 km zijn rijbewijs kwijt is. Natuurlijk kan er nu gebruld worden dat dit weer kassa is. Enig idee wat er gaat gebeuren als deze automobilist misschien jouw vrouw, dochter, zoon of man, of wie dan ook, naar de andere wereld helpt? Dan zal iedereen met tranen in de ogen smeken of de politie a.u.b. wat meer aandacht wilt geven aan deze idioten die voor een paar seconden winst iedereen, maar ook zichzelf, in gevaar brengt. Wij kunnen wel mopperen. Maar als iedereen zich zal houden aan de spelregels, heeft niemand een bon en jullie geliefden zal minder snel iets overkomen.Ik ben blij met deze controles.
Dirk-Jan Prins
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz