4 oktober “Beestenboel”

COLUMN

WIJK AAN ZEE – Wordt eens wakker man. 

Hond Parkiet1
Foto: © Dirk-Jan Prins

Ik ga jou nu eens heel duidelijk maken dat ik vandaag dus niet ga zitten plukken aan jou. Dan gaan wij samen weer eens genieten. Het is vandaag al weer een jaar geleden dat ik een keer niet voor jou hoef te zorgen. Vandaag lekker vrijaf. Ach man, jij luistert ook nooit naar mij als ik jou wat zeg. Er kan nog amper één oog open. Dat jij het maar weet dat ik vandaag niet naar jou om kijk. Jij kunt dan hooguit een kusje van mij krijgen. Kijk zo! 

De kans dat deze diertjes, die samen zo lief op deze foto staan, nog leven, is heel klein. In de jaren 80 heb ik deze foto voor de krant, waar ik voor fotografeerde, gebruikt voor dierendag. Vandaag is het opnieuw dierendag, Eigenlijk is het te zot voor woorden dat er één speciale dag voor dieren, secretaresses, moeders, vaders en wat al niet meer voor dagen bestaan. Deze dagen zijn in het leven geroepen voor de commercie. Het zou zo moeten zijn dat wij vanzelfsprekend, 365 dagen van het jaar, met elkaar omgaan alsof het elke dag dierendag, Secretaressedag, Moederdag of Vaderdag is. Maar ja, helaas, vaak komt het daar niet van. Dan is deze enkele dag in het jaar wel weer mooi meegenomen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz