Aan alles komt een einde

COLUMN

Het is vrijdag 13 mei als ik bij toeval langs een wijk kom waar stadsontwikkeling volop aan de gang is. Drie jaar geleden stond ik daar ook. Dit was op de vooravond van de slopershamer, als de flat haar laatste zonnestralen oppikt. Over deze straat schreef ik een stukje, vanwege het feit dat de naam die deze straat draagt, over een bijzonder man gaat. Een Beverwijker die heel veel betekend heeft voor de stad Beverwijk en de stedenbouwkundige ontwikkeling van Beverwijk. “Hoe kon ik weten dat dit ooit voorbij zou gaan” waarin het flatcomplex aan het woord is.


Hoe kon ik weten dat dit ooit voorbij zou gaan


Drie jaar later! De straat is afgezet. Kranen, bouwmaterialen en arbeiders vullen de straat. Een enorm complex is in aanbouw. De overzichtsfoto laat dit duidelijk zien.

Pieter Verhagenlaan
Foto: Dirk-Jan Prins
naamborden
Foto: Dirk-Jan Prins

Dan zijn er op afstand twee naambordjes te onderscheiden, waarvan de onderste met een rode streep diagonaal over het bordje. Bij het inzoomen is te ontdekken wat dit moet voorstellen. Pieter Verhagen wordt afgevoerd. Streep erdoor. De eens zo belangrijk persoon, is samen met de woningen in zijn straat, ten onder gegaan. Niets zal er nog op wijzen dat deze man Beverwijk heeft gemaakt tot wat het nu is. De tijden veranderen en ook hij past niet meer in het tijds en straatbeeld. Een “typisch” Beverwijkse naam komt ervoor in de plaats. Weer een stukje historie achter gesloten deuren om er waarschijnlijk nooit meer aan herinnerd te worden wie deze bijzondere Beverwijker was.

djp portret
Dirk-Jan Prins

 Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz