Aangehouden na DNA-match

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

toch-goed-wat-politie-doet

VELSEN NOORD – De politie heeft maandag een 40-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak aan de Van Rijswijkstraat in Velsen-Noord op 18 augustus.

Daar zijn vanuit de garage diverse goederen gestolen. De politie heeft hierop een onderzoek ingesteld zoals een buurtonderzoek en een forensisch onderzoek. Bij dit sporenonderzoek zijn DNA-sporen gevonden. Dit is verzonden naar het Nederlands Forensisch Instituut. Uit de analyse blijkt dat het gevonden DNA van deze verdachte afkomstig is. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met buurtonderzoek en forensisch onderzoek. Forensisch onderzoek biedt steeds meer mogelijkheden om de herkomst van biologische sporen te achterhalen. Deze sporen kunnen een belangrijke rol spelen bij de opheldering van diverse soorten misdrijven. Het is daarom belangrijk om na een woninginbraak nergens aan te komen. Dit om te voorkomen dat het DNA van de bewoners het spoor van de daders ‘besmet’. Het is belangrijk de komst van de rechercheurs af te wachten en sporen veilig te stellen.

Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als jij verdachte personen of voertuigen in jouw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden.

Hebben jullie verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900-8844


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz