Afsluiting één rijbaan Stationsplein Beverwijk

NIEUWS

SONY DSC

BEVERWIJK – In het bericht “als dit maar niet spaak loopt” gaf ik al aan dat de gemeente zou gaan starten met het bouwen van een ondergrondse fietsopslag. Zoals het er nu uitziet, gaat dit werkelijk van start. Hiervoor zal één rijbaan van de verbindingsweg Stationsplein met ingang van maandag 16 september 2013 worden afgesloten voor het verkeer. Het gaat om de rijbaan van de Velserweg naar de Halve Maan. De afsluiting heeft te maken met de werkzaamheden aan de ondergrondse fietsenstalling en duurt tot 1 januari 2015.

In het kader van de realisatie van de ondergrondse fietsenstalling in het Stationsgebied wordt in de periode van oktober tot en met december 2013 in opdracht van de gemeente een deel van de aanwezige leidingen verplaatst. Voorafgaand aan deze werkzaamheden wordt in de periode van 16 september tot en met 18 oktober 2013 een gedeelte van de huidige fietsenstalling op het Stationsplein verplaatst. Om de werkzaamheden mogelijk te maken is het noodzakelijk om de verbindingsweg Stationsplein af te sluiten. De afsluiting van het Stationsplein wordt in stappen uitgevoerd. Vanaf maandag 16 september 2013 tot 1 januari 2015 wordt de rijrichting Velserweg naar de Halve Maan afgesloten voor het verkeer. Eind december 2013 wordt ook de rijrichting Halve Maan naar de Velserweg tot 1 januari 2015 afgesloten voor het verkeer.

Tijdens de afsluiting van het Stationsplein wordt voor het fietsverkeer een alternatieve route ingesteld. In de periode van 16 september 2013 tot 1 januari 2014 wordt het fietsverkeer vanaf de Velserweg omgeleid via een tijdelijk fietspad aan de westzijde van het Stationsplein. Naar verwachting start de aannemer begin 2014 met de uitvoering van de ondergrondse fietsenstalling. De fietsenstalling wordt uiterlijk 31 december 2014 opgeleverd.

De provincie Noord-Holland heeft in het kader van de uitvoeringsregeling Impuls Fiets II Noord-Holland 2012 een subsidie beschikbaar gesteld ad € 1.7 miljoen voor de realisatie van de ondergrondse fietsenstalling.


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz