AGENDA


Voorjaarswandeling met de Bosw8er, bloembollen planten en knutselen bij de Smaeckkamer. Het voorjaar komt eraan! En daarom staat woensdagmiddag 27 maart in het teken van het thema “voorjaar”.

Bloembol planten

Bij Kinderboerderij de Baak beginnen wij voorjaar gestart met het planten van een bloembol.  Wat zal het er prachtig uitzien wanneer deze in bloei staan!

Voorjaarswandeling

Tijdens de 40 minuten durende wandeling neemt Bosw8er Evert Jan Woudsma de groep mee door park Westerhout. Hij zal de groep vermaken met weetjes en bijzonderheden over de natuur in het voorjaar. Uiteraard zijn al jullie vragen ook welkom! Het belooft een bewonderenswaardige wandeling te worden.

Knutselen bij de Smaeckkamer

De wandeling eindigt bij de Smaeckkamer. Hier kun je superleuk knutselen! Kom ook en zet iets moois in elkaar.

Tijdschema

13.45 uur         planten bloembol kinderboerderij De Baak

14.00 uur         start 1e wandeling met de Bosw8er vanaf kinderboerderij De Baak

14.45 uur         start knutselactiviteit De Smaeckkamer

14.45 uur         planten bloembol kinderboerderij De Baak

15.00 uur         start 2e wandeling bosw8er vanaf kinderboerderij De Baak

15.45 uur         start knutselactiviteit De Smaeckkamer

Wij zien jullie graag op 27 maart. Alle activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom!


Prins(es) aan tafel!

Samen koken en eten verbindt mensen!

Elke vrijdag kunt u tussen de middag samen eten met andere wijkbewoners. De eetgroep Prins(es) aan tafel wordt wekelijks goed bezocht door enthousiaste mensen. Ze nuttigen dan een 2 gangenmaaltijd van hoge kwaliteit! De ene week een voor- en een hoofdgerecht de andere week een hoofd- en nagerecht. Vanaf 9 uur staat een groep vrijwilligers in de keuken die het leuk vinden om te koken. De groep bepaalt samen wat er wordt gegeten, doen boodschappen en bereiden dan de maaltijd voor. Het team is heel divers, iedereen heeft weer zijn eigen specialiteiten in de keuken, dat zorgt voor een variërend menu over het gehele jaar. Om 12.30 uur gaan de buurtbewoners zitten aan  mooi gedekte tafels en opgemaakte borden om samen te genieten van de gerechten. Wilt u ook mee eten? Meld u zich dan minimaal een dag van tevoren aan bij de balie in de Prinsenhof tussen 09.00 en 13.00 uur of bel naar 0251 22 22 22. De kosten zijn € 4,- per persoon.


Lonkende leestafel en bingo

Heeft u nog geen zin om na deze heerlijke maaltijd huiswaarts te keren? Sluit u dan aan bij de middagactiviteit. In de oneven week kunt u bij de Lonkende leestafel aansluiten. Er worden stukjes voorgelezen uit verschillende boeken. Daarna gaan we rondom het thema met elkaar in gesprek om bijvoorbeeld herinneringen van vroeger boven te halen.

De andere week staat bingo op het programma. De vrijwilligers van de bingo maken er iedere keer weer een feestje van en zorgen voor prijzen die zeker de moeite waard zijn om nog lekker een middagje in het Prinsenhof te blijven hangen.


Vrijwilligers gezocht!

Wij zijn nog opzoek naar vrijwilligers voor het kookteam en voor algemene zaken.

Het kookteam start om 9.00 uur en rond 14.00 uur, als de keuken weer netjes is, is het kookteam klaar met de activiteit. Voor de algemene zaken, zoals het klaarzetten en dekken van de tafels en zorgen dat ’s middags alles weer op zijn plek wordt teruggezet zoeken we iemand die beschikbaar is van 11.30 – 16.30 uur. Meld je aan via tineke.hopman@welzijnswb.nl of bel naar 06 19695231.


Maatjesproject zoekt vrijwilligers

Het Maatjesproject in de gemeente Beverwijk brengt vrijwilligers (maatjes) in contact met ouderen en mensen die door psychische of sociale problemen in een isolement zijn gekomen. Van een vrijwilliger wordt verwacht eens in de 14 dagen met iemand een paar uur op stap te gaan, of gewoon op de koffie voor een praatje. Maatjes zijn geen hulpverleners, maar betrokken mensen die er plezier in hebben wat vrije tijd door te brengen met iemand die minder gemakkelijk contact legt of houdt. Men zoekt maatjes voor mensen van 18 tot 95 jaar. Wilt u maatje worden of heeft u zelf behoefte aan een maatje dan kunt u mailen met Andrea de Graaf van Stichting Welzijn Beverwijk via degraaf@welzijnswb.nl of bellen op maandag/dinsdag/donderdag naar 06-44595979.


NIEUW “Matinee op zondag”

Stichting Welzijn Beverwijk start met een nieuwe activiteit voor senioren: “Matinee op zondag”. Meerdere malen per jaar bent u van harte welkom bij een voorstelling op diverse locaties van de stichting. Het actuele programma staat op onze website www.beverwijkvoorelkaar.nl en wordt gepubliceerd in de lokale media. Op zondag 24 maart vindt de aftrap van “Matinee op zondag” plaats met een optreden van het koor Dolorosa in Wijkcentrum Prinsenhof. De zaal is open vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Toegangsprijs bedraagt € 6,- incl. een drankje. Kaarten zijn, in de voorverkoop, verkrijgbaar bij de balie van Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BeverwijkvoorElkaar, onderdeel van Stichting Welzijn Beverwijk, bereikbaar op werkdagen van 09.00-13.00 uur, via 0251 222222 of info@beverwijkvoorelkaar.nl


Place2eat, inloop en thema-avonden

Nul251, het jongerenwerkteam van Stichting Welzijn Beverwijk organiseert activiteiten speciaal voor jongeren met een vorm van autisme, een verstandelijke beperking en/of voor jongens en meiden die contact leggen lastig vinden en hier wat ondersteuning bij willen krijgen. Elke maandag van 17.00 – 19.00 uur Place2eat. Samen boodschappen doen, koken en opruimen. Kosten € 3,50 per keer. Aanmelden bij Frank: whatsapp 06 45278936.
Elke maandag van 19.00 – 21.00 uur een inloop. Gamen, muziek maken, knutselen, poolen film kijken, dj zijn of gewoon gezellig kletsen. Eigen inbreng van activiteiten mag natuurlijk ook. De inloop is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. De thema-avonden vinden plaats op woensdag van 19.00 – 21.00 uur. Op 3 april staat het thema-avond ‘liefde, seks en relaties’ op het programma en op 12 juni komt het thema ‘middelen gebruik’ aan bod. De thema-avonden zijn gratis. Door middel van spel, film en afbeeldingen gaan we het gesprek aan. Aanmelden bij Tineke: whatsapp 06 19695231.