AGENDA


Sport- en spelinstuif voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar

Beverwijk – Vind je het leuk om samen sportief en actief bezig te zijn? Kom dan met ingang van dinsdag 3 oktober elke dinsdag van 14.45-16.00 uur naar de Kinheim Sporthal, Hoflanderweg 188, Beverwijk. Elke week een gevarieerd sport- en spelprogramma. Heb je een leuk idee of een vraag? De buurtsportcoaches Bert en Robin staan voor je klaar! Iedereen is van harte welkom. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Deelname € 1,– per keer (incl. fruit). Voor meer informatie Beverwijk Fit & Actief: Bert Kalter (06 3358578 of Robin Welp (06 46014265.


Nieuw in Buurthuis Wijk aan Duin Inloop `De Ontmoeting`

Beverwijk – Inloop ‘De Ontmoeting’  is voor senioren die last hebben van vergeetachtigheid/ geheugenproblemen en voor senioren die, door hun beperking en/of ouderdom, weinig contacten meer hebben. Naast gezamenlijk koffie- en theedrinken wordt er tijdens de inloop iedere week een activiteit georganiseerd. Hierbij kunt u o.a. denken aan geheugentraining, creatieve activiteiten, zingen, spel en bewegen. Indien gewenst is ook de mantelzorger van harte welkom. De Ontmoeting wordt geleid door enthousiaste en kundige vrijwilligers, die op hun beurt worden ondersteund door een medewerker van het Sociaal Team. De Ontmoeting is een gezamenlijke activiteit van het Sociaal Team en Stichting Welzijn Beverwijk. De Ontmoeting is elke dinsdag van 10.00-12.30 uur in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c (contactpersoon Willy van Eerden). Elke vrijdag van 10.00-12.30 uur in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 (contactpersoon Agnes Jacobs). Deelname € 2,– per keer incl. koffie/thee.


Spelinloop

Beverwijk – Een ochtend voor (groot)ouders of verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar. Terwijl de peuters lekker samen spelen kunnen de ouders een praatje maken, koffie drinken, ervaringen uitwisselen en vragen stellen over opvoeding aan de begeleidende beroepskracht. Een vast punt in de ochtend is dat de peuters gezamenlijk limonade drinken,  genieten van een stukje fruit en liedjes zingen in de kring. De spelinloop is van 9.30-11.00 uur en kost € 1,50 per kind. De spelinloop is wekelijks op maandag: Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c; dinsdag: Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2; woensdag: Peutercentrum Plons, Drechtstraat 9;  donderdag: Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27. Met uitzondering van de schoolvakanties. De spelinloop maakt onderdeel uit van Stichting Welzijn Beverwijk.


Samen Eten Eettafel

Beverwijk – Samen eten is een fijne manier om andere mensen te ontmoeten. Enthousiaste vrijwilligers maken wekelijks op dinsdag en op de 3e donderdag van de maand een heerlijke maaltijd waarbij u om 12.00 uur kunt aanschuiven. Op dinsdag een tweegangenmaaltijd voor € 4,00 en de 3e donderdag van de maand een driegangenmaaltijd voor € 6,50. Voor meer informatie, inschrijven en betalen kunt u terecht aan de balie van Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2 in Beverwijk. Of bellen met BeverwijkvoorElkaar, tel. 0251 22 22 22 op werkdagen van 09.00-13.00 uur. BeverwijkvoorElkaar maakt onderdeel uit van Stichting Welzijn Beverwijk.


Sociaal team Beverwijk actief in Huis van de Buurt

Beverwijk – Het Huis van de Buurt staat in de wijk Oosterwijk – Zwaansmeer en is een initiatief van buurtbewoners. De missie van het Huis van de Buurt is het leven van zowel jonge – als oude mensen meer inhoud geven door samen activiteiten te doen. Sinds september 2016 is het Huis van de Buurt vijf dagen per week geopend, van maandag t/m vrijdag zijn er inloopochtenden van 09.30-11.00 uur. Maaike van Leeuwen en Agnes Jacobs van Sociaal team Beverwijk willen meer in contact komen met wijkbewoners en zijn daarom wekelijks, tijdens de inloop op maandag, in het Huis van de Buurt aanwezig. Vanuit het Sociaal team kunnen zij met u meedenken, wanneer u bijvoorbeeld een idee heeft voor de buurt of wijk en niet weet hoe u dat moet aanpakken. Daarnaast bieden zij en de collega’s van het Sociaal team ondersteuning bij het voorkomen en samen oplossen van problemen. Dit kan op uiteenlopende gebieden zijn, denkend aan werk, geld, opvoeding, sociale contacten, onderwijs, gezondheid en wonen. Het adres van Huis van de Buurt is Dommelsingel 4a in Beverwijk. Het gebouw ligt verscholen tussen de rijtjes huizen aan de Waalstraat, Lekstraat en Dommelsingel. Via het eerste steegje aan de Dommelsingel  en het steegje aan de Lekstraat kunt u er komen. De vrijwilligers van dit buurtinitiatief en de medewerkers van het Sociaal team nodigen u van harte uit langs te komen. Het Huis van de Buurt is ook telefonisch te bereiken via 0251-295137 tijdens openingstijden en via hun Facebookpagina Huis van de Buurt Beverwijk. Het Sociaal team is telefonisch te bereiken via 0251-279100 en ook zij hebben een Facebookpagina, Sociaalteam Beverwijk.


Vindt u het leuk om anderstaligen te helpen met de Nederlandse taal?

Beverwijk – Vrijwilligers zijn elke week aanwezig in een buurtcentrum, basisschool of andere locatie in Beverwijk en helpen anderstaligen bij het verbeteren van hun Nederlandse taal. Er is veel vraag van anderstaligen die moeite hebben met de Nederlandse taal en die graag willen oefenen met lezen en begrijpen van de Nederlandse taal. Stichting Welzijn Beverwijk ondersteunt deze mensen door vrijwilligers in te zetten die gesprekken voeren en uitleg geven over de Nederlandse taal en gewoonten. Beheerst u de Nederlandse taal, bent u enthousiast, heeft u affiniteit met de doelgroep en bent u gemiddeld 2 uur per week beschikbaar? Kom dan eens praten over de mogelijkheden om vrijwilliger te worden bij Taal in de Wijk. U kunt hiervoor contact opnemen met Evelien Scholsberg van Stichting Welzijn Beverwijk, e-mail: evelien@welzijnswb.nl  tel. 0251-300321.


Kennemer theater seizoen 2016 – 2017

Kennemer theater seizoen 2017 – 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *