AGENDA


Elke 1e zondag vd maand concert in de Dorpskerk Wijk aan Zee, rondwandeling en bunkers open.

Elke 4e zondag in de maand t/m november: rondleidingen Atlantikwall Wijk aan Zee. Info: www.atlantikwall-wijkaanzee.nl aanmelden via atlantikwallwaz@gmail.com

Meer informatie: www.rondjewijkaanzee.nl / Facebook – info@rondjewijkaanzee.nl


Activiteiten in Buurtwinkel de Schans
SIG en Stichting Welzijn Beverwijk organiseren samen leuke activiteiten voor jong en oud in Buurtwinkel de Schans. Buurtkinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar zijn wekelijks op woensdag van 14.30 – 16.00 uur van harte welkom om lekker creatief aan de gang te gaan in de Buurtwinkel. Deelname is gratis. De vrijwilligsters Irma en Martine bedenken thema’s en  daarnaast staan er spelletjes op het programma. In de zomer wordt een speurtocht uitgezet. Neem je buurjongen, buurmeisje, vriend of vriendin mee en kom op woensdag naar de Buurtwinkel!!
Iedere maandag van 13.00 – 15.00 uur kunt u aanschuiven met uw hobby. Speciaal voor mensen die graag creatief bezig zijn, b.v. met schilderen, tekenen, kaarten maken, kleien, handwerken noem maar op. Onder het genot van een kopje koffie/thee gezellig kennismaken met andere buurtbewoners en creatief aan de slag. De vrijwilligsters Irma en Martine heten u van harte welkom. Komt u gerust eens binnen om lekker creatief bezig te zijn, voor een bakkie koffie en/of een praatje staat de deur ook altijd open. Buurtwinkel de Schans, Schans 2 in Beverwijk, tel. 088-1182982.


De Lonkende Leestafel – voor de senior die van lezen houdt!

Stichting Welzijn Beverwijk biedt in samenwerking met de SIG en Bibliotheek IJmond Noord, iedere senior die van lezen houdt, wekelijks de mogelijkheid om in o.a. de Buurtwinkel de Schans, De Lonkende Leestafel bij te wonen. Deelnemers en vrijwilligers zijn er heel enthousiast over! Per keer bent u anderhalf uur gezellig samen. U praat er aan de hand van boeken en boekfragmenten met elkaar en u deelt er herinneringen aan vroeger. Een vrijwilliger van de bibliotheek leest voor. Leuk en ontspannend en het zorgt er ook nog eens voor dat u uw leesvaardigheid behoudt of zelfs vergroot. Elke week is er een ander thema. U hoeft zelf geen boeken te lezen. Soms wordt ook de draagbare multi touchtafel, een grote tablet, gebruikt, met bijvoorbeeld liedjes van vroeger, de keuken van vroeger of de geschiedenis van de IJmond. Lijkt het u leuk? Doe dan zonder verplichting mee, geheel gratis. Waar kunt u meedoen? Elke dinsdag van 13.30 – 15.00 uur in Buurtwinkel de Schans, Schans2 te Beverwijk.