AGENDA


Themabijeenkomst over veiligheid in en rond het huis
Wijkagent Sjaak Meulbroek geeft informatie en tips tijdens de themabijeenkomst “veiligheid in en rond het huis” op 15 november. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en ervaringen uitwisselen. De bijeenkomst is van 19.00 – 20.00 uur in Buurtwinkel De Schans, Schans 2, Beverwijk.

Informatiebijeenkomst ‘mee blijven doen met slechter zicht’
Op 21 november geven Danielle de Smit, ergotherapeut en Huib Derksen, Low Vision Specialist van Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende- en blinde mensen in samenwerking met Stichting Welzijn Beverwijk voorlichting over de mogelijkheden als u slechter gaat zien. Naast mensen met een slechter (wordend) zicht zijn ook mantelzorgers, zorgprofessionals en zorgvrijwilligers van harte welkom. Tijdens de informatiebijeenkomst kunt u ook zelf enkele hulpmiddelen uitproberen. Enkele vragen die aan de orde komen: verlichting is voor mij belangrijk, maar welke verlichting is dan het beste? Hoe kan ik mijn krant of boek blijven lezen nu mijn huidige leesbril niet meer helpt? Ik ben erg gevoelig voor (buiten)licht, wat doet een filterbril? De ontmoetingsochtend vindt plaats van 10.00 – 12.00 uur in Wijkcentrum Prinsenhof, Beatrixlaan 2, Beverwijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten € 2,- incl. koffie/thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Agnes Jacobs van Stichting Welzijn Beverwijk via 06 19747791.

Nul251 Girlz
Nul251 van Stichting Welzijn Beverwijk heeft op donderdag van 18.30 – 21.00 uur activiteiten gericht op meiden in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Het meidenwerk is een plek waar meiden met hun ideeën aan de gang kunnen en waar  talenten naar boven worden gehaald zodat ze zichzelf kunnen ontwikkelen in een open, relaxte sfeer. Ze worden in de gelegenheid gesteld elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en deel te nemen aan een programma-aanbod. Ideeën waar meiden zelf mee komen zullen altijd voorrang hebben om te bekijken hoe we daar het beste invulling aan kunnen geven. Op donderdag 9 november wordt een groot moodboard gemaakt met allemaal wensen erop. Dit wordt fantaseren, plakken, knippen, kletsen, activiteiten verzinnen kortom gezellig samen zijn. Voor meer informatie mag je contact opnemen met Judith Hijdendaal van Nul251 via judith@welzijnswb.nl of 06 45867061.

Mini Kids Art voor kinderen van 4 t/m 7 jaar
Op dinsdag van 14.30 – 16.00 uur is er mini Kids Art in Nul251. Heerlijk samen zijn en van diverse materialen kunstwerkjes maken. Tijdens de mini Kids Art op dinsdag 13 november worden er collages gemaakt op hout. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten € 1,50. Ouders/verzorgers zijn ook van harte welkom. Nul251, Wilgenhoflaan 2c te Beverwijk. Voor  meer informatie kunt u contact opnamen met Judith Hijdendaal van Nul251 via judith@welzijnswb.nl of 06 45867061.


‘Landschapsfotografie, maar dan anders’

Maandag 12 november aanstaande verzorgt Bas Meelker weer een interessante lezing bij fotografiecentrum ISOO.

Cityscapes fotografie, oftewel stedelijke landschappen fotograferen, tot een paar jaar geleden werd dit nauwelijks gedaan in Nederland. Regelmatig zagen we prachtige beelden voorbij komen van New York, Tokio of Dubai. Foto’s gemaakt op de grens tussen dag en nacht, vol spektakel, licht en kleur. Maar kan dat ook hier, bij u om de hoek? Jazeker!

In deze lezing gaat Bas Meelker uitgebreid in op deze aparte richting binnen de landschapsfotografie. Wat hebt u ervoor nodig? Hoe gaat u te werk en wat maakt een goede cityscape foto? Tijdens de lezing zal Meelker u voorzien van tips en tricks voor het maken van spectaculaire cityscape foto’s. Zaken als techniek, compositie en weersomstandigheden komen hierbij aan bod.

Kaarten à 10 euro zijn vooraf te reserveren via lezingeno.nu@iso. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.

Volle maan boven de Hofvijver met het Mauritshuis, het Nederlandse parlement en het torentje van de minister resident.

Oude bekenden en Ierse avond in De Zon

Wie even lekker terug in de tijd wil, kan op 24 november terecht in Café De Zon. Daar wordt die avond een unieke film vertoond uit 1979, destijds opgenomen tijdens de biertapwedstrijden in die kroeg. De filmavond gaat gepaard met een bijzondere Ierse avond met eten en muziek.

Visboer Bob Vos is een van de initiatiefnemers. ,,Jos Hassing, vroeger eigenaar van café de Zon, won in 1979 deze biertapwedstrijden. Hiervan is filmbeeld beschikbaar gesteld door Karel de Meijer van café de Rode Haan in Beverwijk’’, vertelt hij. ,,Op de film is te zien hoe bekende horecamensen en barkeepers om de beker streden. Ontzettend leuk om te terug te kijken. De film zal ook veel losmaken, want er komen een boel oude bekenden in voor.’’

De vertoning in de Zon wordt gekoppeld aan een uitbundige Ierse avond, met een heuse Irish Stew. ,,Een oude traditie’’, legt Bob uit.  Hij vond al snel veel medewerking. Jos Hassing en Rinus Knoops, beide koks in hart en nieren bedachten de Irish Stew, die volgens Bob op Breugheliaanse manier geserveerd gaat worden, op plankiers. De visboer bedacht zelf een kleintje Irish koffie. David van Aalderen kwam met het idee van Ierse volksmuziek door twee bands. Ad van de Zon bedacht als kers op de taart dat de Zon een ideale Ierse Pub zou kunnen zijn.

,,We waren we het er dus snel over eens dat de Ierse avond er moet komen en dat we nét voor december een geweldig feest gaan meemaken’’, aldus Bob. De avond begint om 17:30 en de stew wordt vanaf 18:30 geserveerd. Meer informatie volgt later op de site van café de Zon (cafedezon.com). Inschrijven kan via de site of telefonisch (0251-374203).



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *