Atlantic Wall

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – De landelijke Bunkerdag 2018 gisteren werd een groot succes. 

Al snel na de start waren in Wijk aan Zee alle kaarten uitverkocht. Dan hebben wij het al snel over 600 kaarten. Het was dan ook een behoorlijke drukte.

Daarbij kwam ook nog dat een burgemeester uit Frankrijk, in de morgen bij het Bolwerk, een nieuw museum opende. De Haagse Bunker Ploeg heeft in deze bunker een schat aan spullen uit de tweede wereld oorlog verzameld. Zeker de moeite waard om daar in de weekenden een kijkje te nemen.

Museum in één van de bunkers van het Bolwerk werd op de Bunkerdag geopend.     Foto: Dirk-Jan Prins

Aan het slot van de dag stond de teller in Wijk aan Zee op een ruim 4000 bezoekers. Een dergelijk groot aantal is niet eerder behaald. De oude wagens van Keep Them Rolling reden dan ook afgeladen af en aan naar het centrale punt op de Dorpsweide.

Foto: Dirk-Jan Prins

De Atlantic Wall was in 1942 tot 1944 een verdedigingslinie van de Duitsers en dan maar liefst ruim 5000 km lang. Van het meest noordelijke puntje van Noorwegen tot aan de grens van Spanje. Dit ter voorkoming van een invasie van de geallieerden. Ook Wijk aan Zee viel daarom in deze linie. Wie er volgend jaar bij wil zijn zal vroeg op moeten staan. Het evenement zal dan nog grootser uitpakken.


Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/atlantic-wall/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM