Bel-parkeren in Beverwijk

NIEUWS

BEVERWIJK – In Beverwijk kunnen jullie bel-parkeren. Bel-parkeren of GSM-parkeren is een alternatieve wijze om parkeergeld te betalen. In Nederland zijn steeds meer gemeenten waar je het parkeren met je mobiele telefoon kunt betalen. Beverwijk is er één van.

Je betaalt achteraf en uitsluitend voor het aantal minuten dat je geparkeerd staat. Je betaalt hierdoor nooit meer teveel. Ook loopt je geen risico dat het parkeerkaartje is verlopen. Je hoeft dus niet steeds op jouw klokje te kijken, als je lekker aan het shoppen bent op de Breestraat.

Als je wilt bel-parkeren, dan moet jij jezelf eerst aanmelden bij een aanbieder van dit systeem. Daarna kan je telkens bij aanvang van het parkeren bellen naar de aanbieder waarbij je de (zone)code (die vindt je bij iedere parkeerautomaat) doorgeeft. De aanbieder herkent het mobiele nummer en je bent aangemeld. De handhavers kunnen aan het kenteken zien of jij betaalt voor het parkeren. Bij vertrek meldt jij je weer af. Aan het einde van de maand wordt het parkeergeld van die maand van jouw rekening afgeschreven.

Er zijn ook aanbieders waarbij vooraf aanmelden niet hoeft. Je meldt dan alleen start en einde van de parkeeractie. De kosten betaal je rechtstreeks aan jouw aanbieder via de telefoonrekening. Kijk voor alle mogelijkheden en de exacte voorwaarden op de volgende websites: Parkline (www.parkline.nl), Parkmobile (www.parkmobile.nl), Yellowbrick (www.yellowbrick.nl), SMS Parking (www.smsparking.nl), Sunhill (www.sms-park.nl), ANWB (www.anwb.nl/verkeer/nederland/parkeren/anwbparkeren/algemeen) en Myorder (www.myorder.nl).

De aanbieders rekenen elk verschillende kosten. Zie het kostenoverzicht.

Bron: Gemeente Beverwijk


HTML Comment Box is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz