“Beleef Tata Steel” evenement voor omwonenden

NIEUWS

SONY DSC

BEVERWIJK / IJMUIDEN – Op zaterdag 21 september houdt Tata Steel open huis voor haar buren. “De bewoners van de IJmond merken ons bedrijf vrijwel dagelijks op”, zo stelt Dook van den Boer, directeur van Tata Steel in IJmuiden. “Onze fabrieken zijn een markant onderdeel van de skyline, de bussen met medewerkers rijden af en aan en 24 uur per dag doen boten, treinen en vrachtauto’s ons terrein aan. Soms ondervindt men helaas ook hinder van onze bedrijfsactiviteiten. Bijna iedereen kent wel iemand die als werknemer of via een leverancier aan ons bedrijf verbonden is. Veel bewoners zijn echter niet bekend met ons productieproces en onze inspanningen op het gebied van veiligheid en milieu. Daarom wil ik alle inwoners van de IJmond van harte uitnodigen om onze open dag te bezoeken”, aldus Van den Boer. Het “Beleef Tata Steel” evenement is voor alle omwonenden toegankelijk. De centrale thema’s zijn veiligheid en milieu. Op en rondom de parkeerplaats van het Congrescentrum van Tata Steel zijn er van 10.00 tot 16.00 uur tentoonstellingen, infostands en demonstraties van onder meer de bedrijfsbrandweer en de afdeling Milieu. De hele dag zijn er bus- en stoomtreinritten over het bedrijfsterrein.

Veiligheidsbeleid

In het Hoogovensmuseum is een speciale tentoonstelling ingericht over veiligheid gedurende de 95 jaar dat het staalbedrijf in de IJmond actief is. Er is veiligheidskleding te zien van de beginjaren van het bedrijf tot de meest recente Tata Steel kleding. En er worden doorlopend veiligheidsfilms vertoond. De bedrijfsbrandweer van Tata Steel (80 jaar geleden opgericht) verzorgt diverse demonstraties. Daarbij kunnen bezoekers ook zelf de handen uit de mouwen steken. Er vindt ook een speciale duikdemonstratie plaats door het kikvorsteam van de brandweer. De bedrijfsbrandweer van Tata Steel werkt nauw samen met de Veiligheidsregio Kennemerland. Medewerkers van die organisatie zijn aanwezig om voorlichting te geven over brandveiligheid in en om huis.

Milieubeleid

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in een van de 7 meter lange meetwagens van de milieuafdeling. Medewerkers van die afdeling geven uitleg over de manier waarop emissies worden gemeten en gemonitord. Ook verstrekken ze informatie over het maken van meldingen in geval van hinder en de manier waarop Tata Steel deze verwerkt en erover terugkoppelt.

Kinderactiviteiten

Ook aan de kinderen is gedacht. In het Hoogovensmuseum is er een quiz, er is een springkussen en de brandweer van Tata Steel heeft speciale activiteiten voor kinderen. Zo kunnen zij in brandweerpak en met brandweerhelm op de foto en meedoen aan een kleurplatenwedstrijd.

Rondritten

Vanaf 10 uur is er elk kwartier een rondrit per touringcar over het bedrijfsterrein. Ervaren gidsen geven uitleg over de fabrieken en installaties op het terrein van Tata Steel en over de manier waarop het staalbedrijf omgaat met veiligheid en milieu. Om 10.30, 12.30 en 14.15 uur zijn er rondritten per stoomtrein. Kaartjes voor de bus en trein zijn op 21 september verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt. Het is niet mogelijk om buggy’s, kinderwagens of rolstoelen mee te nemen in de bus of trein.

Aanmelden

Voor deelname aan Beleef Tata Steel is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan door de bon uit de Over Staal van 1 september, Dagblad Kennemerland of IJmuider Courant van zaterdag 31augustus of van de website van Tata Steel (www.tatasteel.nl) te halen, in te vullen en op te sturen. Aanmelders ontvangen vervolgens per e-mail een toegangsbewijs voor de open dag. In verband met de veiligheidsvoorschriften is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het verstrekken van toegangsbewijzen vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Op de fiets

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Tata Steel adviseert bezoekers om vooral op de fiets te komen.

 


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz