Bent of kent u een mantelzorger?

NIEUWS
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Dan ligt er een cadeautje klaar!

Mantelzorg is het langdurig, onbetaald zorgen voor een naaste. Dit kan een familielid zijn, maar ook een buurvrouw of een vriend. De zorg lijkt vaak vanzelfsprekend, maar gaat verder dan de gebruikelijke hulp die we elkaar geven. Mantelzorg is onmisbaar! De gemeente wil mantelzorgers ook dit jaar bedanken voor hun inzet en goede zorgen. Mantelzorgers kunnen daarom als bescheiden attentie een VVV-cadeaubon van €25 aanvragen.

De mantelzorgwaardering kan van 1 oktober t/m 31 december 2018 worden aangevraagd via www.beverwijk.nl. Wanneer het niet lukt om de mantelzorgwaardering digitaal aan te vragen, is het mogelijk om een antwoordkaart in te zenden. De gemeente verstuurt begin oktober een huis-aan-huis brief met informatie over de mantelzorgwaardering. Bij deze brief is een antwoordkaart toegevoegd.

De voorwaarden voor de mantelzorgwaardering staan vermeldt op de website en op de antwoordkaart. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, wordt de cadeaubon medio januari 2019 per post verstuurd. Bij vragen over de mantelzorgwaardering kunt u contact opnemen met MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg. Dit kan via telefoonnummer 088-9957788 of per e-mail via info@maatjez.nl

Ook al zorgt u met liefde voor een ander, soms is een beetje ondersteuning zeer welkom. De consulenten van MaatjeZ helpen mantelzorgers om hun belangrijke werk vol te houden. Zij kunnen informatie geven over praktische zaken zoals vergoedingen en toeslagen en weten de weg naar ondersteuning als de zorg te zwaar wordt. Meer informatie over mantelzorg en de ondersteuning van MaatjeZ kunt u vinden op www.maatjez.nl.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz