Berichten op Facebook

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

PERSBERICHTEN_politie

BEVERWIJK / HEEMSKERK – De politie werd dinsdag 8 oktober geconfronteerd met berichten op Facebook waarin gewaarschuwd wordt voor een ‘kinderlokker in een camper’.

Deze waarschuwende berichten komen voort uit een gebeurtenis van 22 september. Op die dag heeft een man met zijn camper geparkeerd gestaan aan de Texel in Heemskerk. Deze man heeft in de middag spelende kinderen benaderd. Ouders die dit niet vertrouwden hebben vervolgens contact opgenomen met de politie. Hierop hebben agenten de man gevorderd te vertrekken. Hij weigerde dit. Hierop is hij aangehouden. De man is op het politiebureau verhoord en vervolgens heengezonden. Er zijn geen strafbare feiten gepleegd en er zijn ook geen aanwijzingen dat de man de intentie had om deze te plegen.

De politie wil benadrukken dat er sprake kan zijn van smaad / laster wanneer er op sociale media informatie wordt gedeeld over een persoon.

Mochten mensen getuige zijn van een situatie, waarbij een volwassene onder verdachte omstandigheden kinderen benadert, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of bij spoed via 112.


HTML Comment Box is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz