Beter laat dan nooit

NIEUWS

WIJK AAN ZEE  – Wij kennen ze allemaal wel.

Verhalen van een flessenpost die er 80 jaar over doet om opgemerkt te worden. Of post die na vele jaren bij de geadresseerden aankomt. De ballon met kaartje die na vele jaren ergens ver weg in een boom hangt. Mooie verhalen die voor iedereen opmerkelijk zijn. Ongemerkt is dit soort nieuws, het nieuws wat bij iedereen een lach op het gezicht tovert.

Het is maart 2015. Een aantal vrijwilligers gaat gewapend met handschoenen, vuilniszakken en prikstokken de Zeestraat in Wijk aan Zee onder handen nemen. Zoals een andere bewoner van het dorp zo mooi omschrijft, de helden van het dorp!

heleen vink
De helden van het dorp    Foto: Heleen Vink

Er is een enorme bende afval verzamelt in tijd van net 3 uurtjes. Dit kan linea recta naar de stort. Nu wil het geval dat ook op de Zeestraat, tussen de bosjes, een beurs is gevonden. Met inhoud! Te weten mosplantjes, paddenstoelen maar ook een donor-kaartje en een patiëntenkaart.

beurs
De beurs met plantjes

De persoon op het kaartje wordt gebeld. Wat blijkt? Degene, van wie deze beurs is, is bijna 16 jaar geleden deze beurs kwijt geraakt. Hoe is niet duidelijk. Er zaten toen in ieder geval nog geen plantjes in waardoor hij uit zichzelf weggelopen kan zijn. De eigenaar was in die tijd aan het revalideren in de Heliomare. De inwoner van Haarlem wilde in ieder geval zijn beurs terug. Met of zonder plantjes. Dit maakte niet uit. De beurs werd zo, na bijna 16 jaar, weer herenigt met zijn eigenaar.


Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz