Brandweer “gestrand”

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Op het strand van Wijk aan Zee en Heemskerk was het tot twee keer achter elkaar raak.

Maandagavond werd er geoefend met de reddingsboot de Donateur. Met een stevig windje ging de Donateur los. Op volle snelheid naar een denkbeeldig punt waar hun hulp nodig zou kunnen zijn. Mochten er vogels zijn die zich aansluiten bij het razende geweld van de boot, dan zijn dit over het algemeen meeuwen. Alleen dit keer kreeg de Donateur gezelschap van een ander soort. Wie het weet mag het zeggen!

Foto & Video’s: Dirk-Jan Prins

Gisteravond was de brandweer Beverwijk aan de beurt. Het zal maar gebeuren dat er ergens langs de kust de brandweer ingezet moet worden en de bestuurders zouden niet weten hoe te handelen. Of niet weten hoe de wagens reageren op het weer altijd onvoorspelbare gedrag van het zand. Dat oefening een nuttige bezigheid is blijkt. Na niet al te lange tijd kwamen de eerste twee wagens van de brandweer vast te staan.

 

Het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM was bij de oefening betrokken. De bemanning, maar ook andere leden van de KNRM, konden de juiste aanwijzingen geven. Zij kennen het strand door en door. Eenmaal vast in het zand, werd met elkaar stapsgewijs gekeken hoe te handelen om de wagens zo snel en veilig mogelijk weer rijdend te hebben. Ook werden er aanwijzingen gegeven en opgevolgd, in welke versnellingen de wagen op welke plaatsen het best zich konden verplaatsen. Al met al een spannende klus om zo tegen de elementen te moeten knokken.

Na deze twee intensieve oefeningen kunnen wij ervan uitgaan dat het strand, mede door de inzet en samenwerking van de KNRM, weer een stukje veiliger geworden is.


Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/brandweer-gestrand/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM