Bunker gevonden

NIEUWS
bezoek bunker 22.2.15
De Radarbunker in Wijk aan Zee

IJMUIDEN – Tijdens de voorbereidende werkzaamheden van de nieuwe zeesluis in IJmuiden, is op de westelijke landtong van het Middensluiseiland een lege bunker uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

De aangetroffen bunker ligt een halve meter onder het maaiveld en is 5 meter breed, 7 meter lang en 5,5 meter hoog. De bunker is aangetroffen tijdens het opsporen van niet gesprongen explosieven op het sluizencomplex. De bunker heeft geen archeologische waarde en wordt voor de aanleg van de nieuwe zeesluis verwijderd.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het sluizencomplex en omgeving regelmatig doelwit geweest van bombardementen. Historisch onderzoek toont dit ook aan. Aannemersconsortium OpenIJ heeft specialistische bedrijven ingehuurd om de explosieven op het land en in het water op te sporen. Ook de bunker is hierop onderzocht en is veilig gesteld.

De bunker bevindt zich op het bouwterrein van de nieuwe zeesluis. Dit bouwterrein is geen openbaar toegankelijke ruimte en verboden voor onbevoegden. Vanwege de veiligheid zijn hekken geplaatst om het bouwterrein, om onbevoegde betreding te voorkomen.
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz