Burgemeester bij de dorpsraad

NIEUWS TATA STEEL


WIJK AAN ZEE – Burgemeester van Beverwijk was gisteravond op bezoek bij de dorpsraad in Wijk aan Zee.

Een moedige stap van de Burgemeester om toe te geven dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt over de bijeenkomst in de Moriaan vorige week maandag waar Tata Steel uitleg gaf over de stof en grafiet problemen van minstens de afgelopen 2 jaren.

Was de burgemeester goed op de hoogte geweest, dan was hij zelf gekomen en niet alleen maar vertegenwoordigers gestuurd om aan te horen. De opkomst gisteravond was behoorlijk te noemen. Tevens maakte de burgemeester bekend dat er een info-avond is op 28 november 2018. Waar en hoe laat zal op een later tijdstip duidelijk worden. Hij zal zich eerst in de stof moeten verdiepen.

Belangrijke oproep voor alle dorpsbewoners.

De dorpsraad heeft een milieugroep die ondertussen uit 8 personen bestaat. Deze milieugroep wenst een onafhankelijk onderzoek naar de samenstelling van de stofdekens die met regelmaat op Wijk aan Zee neerkomen. Het verzoek is dan ook of zoveel mogelijk bewoners stof willen verzamelen in potjes. Dit kan het best gedaan met een zachte kwast. Let op bij het verzamelen! Adem het stof niet in! Het verzamelde stof zal een onafhankelijk onderzoek ondergaan. Het is de bedoeling dat de uitkomst op de 28e gepresenteerd wordt. Dit vanwege dat de burgemeester een onderzoek bij de GGD heeft neergelegd en hiervan de uitkomst zal bekendmaken. Zo kunnen de twee uitkomsten naast elkaar worden gelegd.

Het verzamelde stof, liefst zoveel mogelijk, kan worden ingeleverd op de hoek Voorstraat bij het `t Vissershuys. ‘t Vissershuys is op de donderdag t/m de zondag open. Dus begin zoveel mogelijk te verzamelen en het in te leveren. Jullie hebben t/m zondag hiervoor de tijd. Vast bedank voor de medewerking.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz