CBF Erkenning voor goede doelen

NIEUWS
Foto: Stichting Surftherapie.nl

WIJK AAN ZEE – Stichting Surftherapie.nl met keurmerk goede doelen klaar voor de toekomst

Uitdagende activiteiten in een prikkelende omgeving, met een hoge fysieke intensiteit: het recept voor een goede revalidatie. Sinds 2014 biedt Surftherapie.nl deze combinatie aan als aanvulling op meer traditionele therapie, op het strand en in de zee. Deze maand ontving Surftherapie.nl de CBF Erkenning voor goede doelen en kan de uitbreiding van de werkzaamheden van de stichting echt beginnen. “Op het water lukt het niet om na te denken wat jij moet doen. De automatische reacties nodig zijn, zijn hersenactiviteiten die vaak in een ander gebied zitten dan de hersenschade. Zo zullen de bewegingen soepeler gaan,” aldus oprichter van Surftherapie.nl Tijs van Bezeij. Als revalidatiearts in centrum Heliomare nam hij zijn eerste deelnemer mee de zee op, inmiddels bijna vijf jaar geleden.

De afgelopen jaren is met ongeveer 50 deelnemers hard gewerkt aan revalidatie en herstel, naast het uitbreiden van de stichting. Met inmiddels twee locaties, Wijk aan Zee en Camperduin en gemiddeld vijftig deelnemers per jaar is er kans geweest om de ontwikkelingen met eigen ogen te zien. Tijs van Bezeij: “Je ziet fysieke verbetering, maar ook mentale en sociale vooruitgang. Deelnemers zijn soms verrast door wat zij kunnen en krijgen daardoor meer vertrouwen. Het geeft ook een onderwerp van gesprek: het geeft de omgeving iets leuks om naar te vragen.”

Keurmerk CBF

Stichting Surftherapie.nl ontving deze maand de Erkenning van het CBF, de toezichthouder van goede doelen. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen en de controle door het CBF? Kijk op geefgerust.nl Eerder merkte de Belastingdienst Surftherapie.nl aan als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). Dit zorgt ervoor dat er geen belasting over giften en donaties wordt berekend, waardoor elke cent naar de surfsessies van de deelnemers gaat. Om nog meer deelnemers de kans te geven de effecten van surftherapie te ervaren, is de stichting op dit moment volledig afhankelijk van donaties. Wie geeft u die kans? Kijk eens op internet voor verhalen van deelnemers en meer informatie over de therapie en de stichting.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz