” Column” Autobrand met staartje

COLUMN

WIJK AAN ZEE – De autobrand van afgelopen weekend werpt vraagtekens op!

autobrand
Foto: Dirk-Jan Prins

Na de gebruikelijke rondvragen bij diverse communicatie-afdelingen van instanties, was de berichtgeving niet erg bevredigend, zoals te lezen in het artikel van de 12e januari

Enkele feiten op een rijtje: Zo verwees de politie eerst door naar de veiligheidsregio. Bij de brandweer zouden de antwoorden liggen. De brandweer keek echter vreemd op dat de politie deze doorverwijzing had gemaakt. Eenmaal terug bij de politie, weet deze te vertellen, zonder onderzoek, dat het niet om brandstichting gaat. Ook zou de auto niet gestolen zijn. De eigenaar was tijdens de brand niet aanwezig. Dit is een vreemd gegeven, daar de auto niet geparkeerd stond in een vak maar in de rijrichting van de weg over diverse parkeervakken stond. Dan lijkt het erop dat hij juist was aan komen rijden. Het gaat om een Citroën Berlingo uit 2011 met gesloten opbouw. Dit is een auto die over het algemeen als bedrijfswagen wordt gebruikt. Deze uitvoering heeft (had) een dieselmotor en drie zitplaatsen. De kleur is onduidelijk. Bij geen enkele instantie, zelfs niet bij Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) is de kleur bekend. Het vermoeden is dat de wagen donkerblauw was gezien de kleur linksonder. Bij het maken van deze foto werd het duidelijk dat het zelfs niet eens duidelijk is of de eigenaar wel in kennis is gesteld. Op zich ook een vreemd gegeven.

Na wat speurwerk is er een ooggetuige achterhaald. Deze verklaard het volgende: Het gebeurt vaker dat ik in de nacht even mijn bed uit ben. Gewoonlijk zet ik dan een kop thee. Vervolgens kijk ik naar buiten. Bij het naar buiten kijken is er niets bijzonders te zien. Ik draai, om de kop thee te pakken en de keuken staat ineens vol met een rode gloed. Echt van het ene op het andere moment. Ik kan zien dat er een deur open staat. Alles stond in een oogwenk in lichte laaie.

Na deze woorden kunnen de volgende conclusies getrokken worden. Hij is wél aangestoken. Overgoten met een zeer brandbaar goedje, daar gelijk ook de hele buitenkant in vuur en vlam stond. En dan hebben wij nog de locatie. Helemaal in een afgelegen hoekje op de grote parkeerplaats tegenover Duinpaviljoen Schoos. En het tijdstip is ook opmerkelijk. 3.30 uur in de nacht is geen tijd om daar even zonder reden aan te komen rijden. Mochten al deze conclusies niet kloppen, laat de politie dit dan corrigeren! Of mocht de eigenaar behoefte hebben zijn of haar verhaal te doen, dan is dit ook welkom. Maar tot die tijd……

De gemeente is ondertussen op de hoogte dat er nog bende achter is gebleven van dit voertuig. Helaas mag de gemeente zelf dit niet opruimen. Anders zou dit allang gebeurd zijn! Reden, de ondergrond is mogelijk vervuild met gevaarlijke stoffen. Vandaar dat de milieudienst in werking is gezet deze klus te klaren.

Mochten er inderdaad gevaarlijke stoffen in de ondergrond zitten, dan is het toch logisch dat het langer blijft liggen, zonder enige afzetting!


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz