“Column” Blinde gids!

COLUMN
hoogspanningsmast
Foto: Rijkswaterstaat

WIJK AAN ZEE – Het duurt even voordat het doordringt dat er een stroomuitval is.

Niet omdat jijzelf niet gelijk door zou hebben dat er stroomuitval is. Daar is geen twijfel over. Maar voordat het doordringt dat het om een heel groot gebied gaat, daar gaat meer tijd overheen. Mensen gaan elkaar proberen te bellen, smsjes zenden, Facebook berichten zenden om over Twitter maar niet te spreken.

Gelukkig hebben wij kort geleden de nieuwe gemeente gids Beverwijk ontvangen. Hier moet instaan waar wij in geval van dit soort ernstige calamiteiten moeten zijn. Want ook RTLz, die live verslag doet, valt uit om 5 minuten later op noodstroom terug te komen. Politie 112 blijkt niet bereikbaar. Deze centrale stond op punt overbelast te raken.

Maar waar ik ook zoek, in de nieuwe gemeentegids, nergens één woord over welk soort calamiteit dan ook. En dit in een gebied waar behoorlijke risico’s zijn. Geen uitleg welke radio of tv zender erop moet of op welke frequenties gezocht moet worden met ontvangers op accu. Ook in het trefwoordenregister is het woord ramp niet opgenomen.

Eenmaal onder het genot van een kop koffie, omdat de stroom er weer is, eens kijken wat er nog meer mist in deze gids. Wat opvalt, er zit geen enkele platte grond in de gids. Van buurt gemeenten is bekend dat dit daar wel het geval is.

Maar dan: Geen woord over hoe te handelen indien wij grof vuil hebben. Maar ook het nieuwe afvalbrengstation is niet opgenomen in het register. Wel op de keerzijde van de kaft een advertentie van deze instelling. Maar gelukkig hebben wij in de gids nog andere rubrieken gekregen. Daar staat gelukkig wel alles in. Of niet?

Het visitekaartje van cultuur, Cultural Village Wijk aan Zee, is nergens te vinden. Europees belang en onderscheidingen tot zelfs in Straatburg van het Europees parlement. Helaas niet in de gids te vinden. Zo staat er ook maar één camping in. Volgens mij zijn dit er meerdere in de gemeente Beverwijk en enkele in Wijk aan Zee. Maar ook de bunkertochten in Wijk aan Zee staan nergens vermeld alsmede de rondjes Wijk aan Zee zelf.  Niet alle scholen staan erin. De kofferbakmarkt mist. Terwijl de gemeente aangeeft dat het ook een gids is voor nieuwkomers in onze gemeente. Zo staan ook niet de afzonderlijke kerkgenootschappen vermeld.

Het is mogelijk nog even door te gaan met punten te benoemen die nergens zijn vermeld. En mochten zij wel in de gids staan, dan zijn deze moeilijk te vinden. Neem als voorbeeld de KNRM. Niet in het trefwoordenregister maar na lang zoeken op blz 91 tussen veel rubrieken. Enige her-aandacht aan deze gids is niet geheel onbelangrijk. Zorg dat het trefwoordenregister goed wordt aangepast en duikel alle zaken op in de gemeente om dit soort missers te voorkomen. Tegen wie ik dit zeg? Tegen diegene verantwoordelijk voor deze blinde gids. Binnenkort een herdruk?

djp portret
Dirk-Jan Prins

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz