Column: “Daar sta je dan”

COLUMN
SONY DSC
De Schuurmanstraat in Beverwijk

BEVERWIJK – Jij zag dit moment al zo vaak in jouw dromen. En daar is het dan.

De dag waarvan jij wist dat hij zou komen is eindelijk aangebroken. Ieder mens heeft een taak in dit leven.

Ja ja, een ieder heeft een taak in het leven. “Mijn taak is daar de kast plaatsen meneer. Als men zo nodig er een parkeerplaats om wilt bouwen, nou goed, ze doene maar. Wat zeg je? Parkeerplaats was er al? Een de kast moest zo nodig daar staan?

Dan kijken die lui met hun auto’s maar uit. Ze hoeven niet tegen die kast te rijden”. “Maar stel dat dit wel gaat gebeuren? Vraag ik nog om het gesprek op gang te houden”. “Kan mij dat nou bommen man, mijn een biet. Ik heb gedaan wat ik moes doen”.

“Daar ging het ook al zo vreemd, De stoep weer open voor steunpalen voor de bomen”, leg ik de man voor. “O ja, is het werkelijk? Was de stoep er al en moes die ook weer open? Om de palen waar de bomen in leunen te kunnen plaatsen? “Ja dat zei ik net”. Jammer, dat is mijn pakkie an nie. Ik doe het kassie (an). Dit is mijn opdracht en zo zal ik het doen”.

Ik loop nog even op de mannen van bestrating af. “He, niet bij mij zijn, ik heb het te druk. Weet niet wat je gaat vragen maar zal niet veel goeds zijn”.  Na wat doorvragen aan een bewoner, kom ik er al snel achter dat de kast er al stond en de parkeerplaats er netjes omheen gebouwd is. Maar ja, deze personen maken zich nergens druk over, laat staan het willen weten welke volgorde er is aangehouden. Om eerlijk te zijn, ik weet het ook nog steeds niet precies.
Automobilisten, pas op voor overstekende Ziggo-kasten. Zij kunnen jullie auto lelijk beschadigen. Met jullie samen wacht ik af wanneer de eerste schadeclaims binnenkomen bij de gemeente of bij Ziggo. Wat een heerlijk staaltje van ambtelijk samenwerken. De Schuurmanstraat in Beverwijk kan sinds kort hierover meepraten.
djp portret
Dirk-Jan Prins

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz