Column: Eén huisje maakt nog geen zomer

COLUMN

SONY DSC

BEVERWIJK – Het is koud! Stervens koud! Ik sta in Wijk aan Zee. Mijn smartphone geeft 2 graden onder nul. De wind giert om mijn oren. De gevoelswaarde daalt echter dieper dan de -2 graden die op mijn schermpje prijkt. Ik straal bij het idee dat onze vogel-vrienden binnenkort wederkeren. Andermaal zal de zon zich met brute spierkracht proberen op te trekken aan de richel van de horizon. Haar prille warme lach zal over weiden, rivieren en de zee gluren.

Opeens gromt een stoere machine met op zijn rug een huisje in mijn richting, op weg naar het meest begeerde stukje land, het strand. U zult de komende tijd met enige vertraging rekening moeten houden als u richting kust wilt. Zodra alle huisjes staan, laat dan de zomer maar komen. Ik kan niet wachten. Nu eerst maar snel een kop warme chocolade met rum om de snijdende koude te vergeten.

Dirk-Jan Prins

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz