“Column” Even Hommelen

COLUMN

Het “kleine” genieten

Als iedereen zich druk maakt om de dagelijkse beslommeringen, is deze hommel driftig op zoek naar zijn of haar dagelijkse kostje nectar. Met militaire precisie mikt het diertje zich naar de opening van de bloem. Nu zien wij pas hoe een hommel naar deze enorme schacht van deze bloem kijkt. En bovendien zit dat ding in het midden van de schacht aardig in de weg. Dit moet een indrukwekkende onderneming zijn voor een dergelijk klein diertje. Een perfecte landing is het gevolg. Op zijn haartjes is het stuifmeel van vorige afgelegde bezoeken duidelijk te zien. Ongestoord, zich niets aantrekkend van zijn omgeving, brengt hij vele rustige momenten door in het binnenste van de bloemkelk.

HET KLEINE GENIETEN
Foto: © Dirk-Jan Prins

Deze Gladiool, waar de hommel terecht is gekomen, is niet gesneden voor het loopfestijn in Nijmegen, maar staat rustig zijn bezoeker op te wachten in een bedje van aarde. De hommel zoemt van genot en is aan het genieten van elk klein slokje wat hij kan bemachtigen. Als dit kleine genieten niet groots te noemen is, wat dan wel? Wat maken mensen zich toch druk om ogenschijnlijke belangrijke zaken. Neem een voorbeeld aan deze hommel. Geniet van de kleine dingen in het leven, ondanks dat het zijn levenstaak is om van de pracht en de kleur maar vooral van de smaak van de natuur te genieten. Ja, hommels zien kleur! Omdat licht sneller bij een hommel binnenkomt, kan het diertje gemakkelijk navigeren in donkere struiken om voedsel te vinden. Daarnaast heeft de hommel de snelste kleurenvisie van alle dieren.

Met dit gezegd te hebben neemt Bic-News.nl voor dit weekend afscheid van de gekte wat nieuws heet. Even een paar dagen genieten van de kleur en geur van de zomer. Even Hommelen! Een nieuw werkwoord, ontstaan in de natuur van Wijk aan Zee. Gaan jullie ook mee Hommelen?

djp portret
Dirk-Jan Prins
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz