Column: Hoe vreemd kan het gaan in Beverwijk

COLUMN NIEUWS

witte voetstappen

BEVERWIJK – Het was een vreemd weekje. Wel mooi weer en dan weer niet. Overvaller van het Hilton Amsterdam opgepakt in Beverwijk.

Karel Fiseler van Democraten Beverwijk, die zijn stappen gaat zetten in grotere politiek. Gevraagd door de Statenfractie van de PVV. Dhr Fiseler heeft hierop ja gezegd. Een Fiseler die in mijn opinie in de grotere politiek stapt vanwege mensen en niet voor datgene wat een partij uit te dragen heeft. Zo geeft hij aan: “Ik ben benaderd door fractievoorzitter Dannij van der Sluijs van de PVV in de Provinciale Staten om mij in 2015 verkiesbaar te stellen. Daarin heb ik toegestemd. Nu komt het. “Was het verzoek gekomen van voormalig fractievoorzitter Hero Brinkman, dan had ik het niet gedaan.’’ Dan is mijn vraag: “Is dit de juiste motivatie om in een partij te stappen”?

PWN die nog steeds op het standpunt staat dat een wielrenner, die door de duinen met 45 á 50 km per uur jou de kant in schreeuwt, geen probleem is, een Segway met 20 km per uur en motorisch aangedreven, geen probleem is, maar een elektrische brommer of scooter met 25 km per uur nog steeds niet toe laat. Want deze zouden te hard gaan en te stil zijn. Opeens zijn zij bij je en jij zou er van kunnen schrikken. Een PWN die voor het gemak alle publicaties over de gevaren van een Segway maar niet benoemt.  Zolang er geld tegenover staat kan alles bij PWN. Of dit de werkelijke reden is? Welke reden wel, zal ooit nog wel boven water komen. Maar hoe vreemd kan het zijn.

Een dode in IJmuiden en een babbeltruc waar een 79 jarige bewoner aan de Dellaertlaan het slachtoffer van geworden is. Tassen die gestolen worden uit fietsmanden. Insluiping door achterdeuren. Politie waarschuwt voor dit soort praktijken met witte voetstappen actie. In plaats dat men de politie dankbaar is, krijgt de politie een sneer. Het zou ongepast zijn dat de politie zomaar in tuinen komt. Liever laten insluipen blijkt. Hoe vreemd kan het zijn.

Mensen die schoenen vernielen in een schoenwinkel en mensen die rijden zonder rijbewijs. Weer anderen die elkaar inhalen, met brommer en een fiets, om vervolgens met elkaar op de vuist gaan. Een bijna ramkraak met een in Beverwijk gestolen auto in Heemskerk. Maar gelukkig voorkomen door oplettende bewoners.

Doden en vele gewonden bij Parijs waar een treinongeval plaats had. Waar de oproerpolitie moet komen om rel schoppende mensen het bestormen en het plunderen van de trein moet voorkomen.

Jullie zullen denken, wat heeft Parijs met ons te maken. De ellende om het ongeval heen, is een beeld van deze tijd waar wij in leven en dit is niet alleen beperkt tot Beverwijk en nabije omgeving. Zoals mijn vader en moeder in hun tijd al aangaven, waar moet het toch naar toe in deze tijd. Ook nu is dit weer een veel gehoorde opmerking.

Wáár het naar toegaat?

Dirk-Jan Prins


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz