Column: Onzinborden “In één woord “Geweldig”

COLUMN

SONY DSC

BEVERWIJK – Na enkele jaren, een verbouwingen aan de weg en 3 publicaties verder, word ik er aan gehouden mijn belofte na te komen. Ik zou de ontwikkelingen voor jullie in de gaten houden.

Rijkswaterstaat sector Alkmaar laat mij de mond doen open vallen. Het is bewonderenswaardig dat jullie zo snel aan het clusteren zijn gegaan. Jullie kunnen het echt! Snel maar ook goed werken. Wat een tempo! Jullie zijn echt goed! Zo, nu is het klaar met die veren prikken.

Laatste artikel over de “bordengekte” was de opsomming van kosten. Dit dateert van 13 april 2013. In het voorbijrijden, op de 22e april jongstleden, zie ik dat de borden zijn aangepast. Het zou dus zomaar kunnen dat het al eerder gefikst was. Oké, de methode is geheel Des Rijks Overheids. Dat wel! Aanhoren wat enig kritiek mag heten. Vervolgens, zonder een woord te zeggen, de zaak veranderen. Dit heet overigens wel luisteren. Het zou lastiger zijn als jullie horen, kijken maar vervolgens niet luisteren, dus er niets mee doen. Vertel eens beste Rijkswaterstaat? Wat kost het nu echt? Willen jullie niet heel stiekem in een kleine reactie op dit artikel zo vriendelijk zijn dit de lezers te vertellen? Dit hoeft toch niet zo heel veel moeite te kosten?
Het is namelijk volgens velen hun eigen belasting centjes.De situatie is nu als volgt: Waar eerst 50km stond met het slipgevaar bord en 100km op het hectometer bordje, staat nu een splinternieuw 70km bord te glimmen in de zon. Stuk logischer. Je komt namelijk van 100km af.
Het slipgevaar bord mogen wij behouden. En? Ja hoor, 70km op het hectometer bordje. Yes, het 100km bordje is er vanaf. Beide borden zijn gelijk getrokken.100 meter verder staat nog steeds het 60km bord zijn best te doen om jullie automobilisten te waarschuwen. Maar……. het hectometer bordje waar eerst

100km op stond, heeft nu een zwart vlak. Weg 100km. Zo, ook opgelost!

SONY DSC

De woordvoerder van de bordenfabrikant gaf nog wel aan dat slipgevaar borden in zo’n bocht niet thuis horen. Mits er ooit aan de weg gewerkt is. Dit klopt! Heeft hij helemaal gelijk in. Hij zal er wel tussendoor geslipt zijn, o nee, geglipt zijn met de opruim werkzaam heden, aldus de woordvoerder.

Maar weet je, laat lekker staan. Beter een extra waarschuwing dan geen.

En eerlijk, wij waren er al een beetje aan gehecht geraakt, toch?
Dirk-Jan Prins.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz