“Column” In het “oog springend”

COLUMN

WIJK AAN ZEE – Hoezo het schoonste strand?

Als het aan de instanties ligt gaat Wijk aan Zee opnieuw voor de blauwe vlag aankomend seizoen. Maar dan moet er toch heel wat gebeuren. En dan ligt het dit keer niet aan de zee die rommel meesleept of aan het niet schoonmaken door de mensen die het strand dienen te onderhouden.

Het oude bouwhout van de huisjes                    Foto’s: Dirk-Jan Prins
Oude opbergkisten
De catamaran
De oude trampolines die bij harde wind een eigen leven gaan leiden en gevaarlijke projectielen kunnen worden.

Dit keer ligt het toch echt aan de bewoners van de zomerhuisjes. Stelselmatig laten zij troep achter op het strand bij vertrek voor het winterseizoen. Er is van alles te vinden. Oude plastic opbergbakken, oud afgedankt bouwhout, tot zelfs een heuse catamaran die voor vermaak heeft gediend en nu half onder het zand verborgen ligt te wachten om opgehaald te worden door anderen dan de oude eigenaar. Maar toch wel het meest in het “oog springend” zijn de afgedankte trampolines. Ooit meegesleept om deze op het strand in elkaar te zetten voor vermaak en nu maar laten staan, zodat een ander dit oud roest kan opruimen.

Laat het duidelijk zijn dat hiermee niet wordt gezegd dat alle huisjesbezitters een dergelijke handelswijze erop na houdt. Maar de slechte verpesten het voor de goede. Of op deze wijze er nog een blauwe vlag inzit aankomend seizoen?

Dirk-Jan Prins

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on ““Column” In het “oog springend”

  1. Hoi Dirk-Jan,

    De catamaran is inmiddels van het strand en ligt weer keurig in de winterstalling. Door omstandigheden was ik niet in staat hem eerder op te halen.

Comments are closed.