Column: Negen maanden

COLUMN
T1
De totempaal langs de weg van en naar Wijk aan Zee

BEVERWIJK /WIJK AAN ZEE – Negen maanden heeft de totempaal van Fred de Vries in de steigers gestaan. 

“Zo, weer een deel van mijn leven af”, verzucht Fred. “Mooi geworden, niet? “Ik ben er best trots op” Even kijkt Fred met een melancholische blik naar de bouwvakkers die behendig de steiger afbreken. Hij heeft toch negen maanden, door toedoen van deze steiger, zijn ziel en zaligheid gegeven. Hele werelden speelden zich af als Fred weer stond te schilderen. Werelden van weemoed maar ook van plezier spookten met regelmaat door het hoofd.

Dan vervolgt Fred, “Ik heb hem lekker zwart/wit gemaakt. Weet je eigenlijk wel dat dit de oorspronkelijke tinten zijn voor zo’n ding? Ik heb al die kleuren wel staan hoor. Maar weet je, kleuren vervagen alleen maar. Kleur in je leven vervaagt ook maar zwart wit is blijvend. Niet dat ik nu alles zwart/wit zie hoor. Dat nu ook weer niet.”

Ik vraag aan Fred of hij in deze negen maanden nu misschien wél een religieuze betekenis heeft gegeven aan zijn totempaal. “Welnee man, gewoon een prachtige hobby en een overgeslagen gekte van mijn reis. Maar ik ben wel heel blij dat hij af is. Zo, nu niet meer over de totempaal. Er is vast nog wel een ander leuk project aan te pakken”. Dit is namelijk Fred, hij kan niet stil zitten.

Het waren negen leuke maanden om aan deze paal te werken maar geen vruchtbare. Anders zou er na deze negen maanden wel een klein totempaaltje naast hebben gestaan.

2010a
Dirk-Jan Prins


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz