Column: Opzij Opzij Opzij

COLUMN
super
Terence Hill en Bud Spencer in Miami Supercops

BEVERWIJK – Denken jullie het volgende eens in. 

Twee agenten zijn getuige van een overval aan de overkant van de straat. Als de tweede overvaller naar buiten komt, ziet hij dat deze twee agenten hem gezien hebben en hij gaat er als een speer vandoor. De agenten zetten te voet de achtervolging in. Al snel blijkt dat één van de twee agenten beduidend sneller is dan zijn collega. De niet zo fitte agent heeft dan ook snel het nakijken.

De overvaller hoopt zijn achtervolger af te schudden. Al rennend slaat hij rechts af een straat in. Alsmaar achterom kijkend, tijdens het rennen, om te zien of de agent hem al heeft ingehaald. Vervolgens slaat hij nogmaals 3 keer rechtsaf. Overvallers zijn namelijk over het algemeen niet al te slim. Nog steeds half omkijkend naar zijn achtervolger, knalt de overvaller tegen de achtergebleven agent. Met een smak slaat de overvaller tegen het wegdek. De “aangerende” agent, hoe kom je op zo’n woord, kijkt om en kan de overvaller, die nog aan het bijkomen is van de smak,  in de boeien slaan.

Het is bijna een hilarische scene uit de films van Bud Spencer & Terence Hill. Toch is dit verhaal in de USA waargebeurd. Alhoewel, het “broodje aap” gevoel ligt bij mij wel op de loer.

En daar is, uit het niets, een volstrekt oninteressant bericht in de media. De helft van de politiemensen in de regio Kennemerland zouden niet deelnemen aan de verplichte fitheidstest. Dit gegeven is al jaren bekend. En niet alleen in Kennemerland. Omdat Kennemerland boven het landelijk gemiddelde zit? Dit kenmerkt maar weer eens het bijzondere karakter van deze regio. Maar is dit wel zo erg? Het boeven vangen gaat steeds beter. Misdaadcijfers opnieuw omlaag! Het bovenstaande verhaaltje wijst uit dat het ook anders kan. Is het gezegde niet, elk nadeel “heb” zijn voordeel?

2010a
Dirk-Jan Prins


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz