“Column” Paasgedachte?

COLUMN

Stralende zon, fris windje, soldaten en nog eens soldaten.

AANVAL2
Foto’s Dirk-Jan Prins

Loopgraven, hospitaaltent, hospik’s, het verzet, voertuigen, Duitsers, Amerikanen, Russen, Nederlanders, Canadezen en een haan. De haan deed trouwens zijn uiterste best om over het kabaal van al het wapengekletter heen te komen. Of dit spel wel of niet interessante beelden opleverde, wil nog niet zeggen dat het niet bespottelijk is om te zien hoe nutteloos een oorlog is. Hoe weinig een mensenleven voorstelt. Voor een impressie kunnen jullie op deze link klikken. Daar staat een diavoorstelling van 38 stuks

Wel of niet een fijne paasgedachte? laten wij dit maar even in het midden houden. Echt een begin van het nieuwe leven kan dit niet genoemd worden!

Het naspelen van wereldoorlog II werd gehouden op 1e en 2e paasdag op het Forteiland. Een complete battle werd nagespeeld ter gelegenheid dat het bijna 70 jaar geleden is dat het einde van de oorlog aanbrak.

Aangezien de Paasdagen voor de meesten onder ons een gelegenheid is om de kerk te bezoeken, zal ik maar een tekst uit de Bijbel er tegenaan gooien van de profeet Jesaja. Dit is een compleet andere gedachte. “Zij zullen hun zwaarden smeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen. Het ene volk zal tegen het andere volk geen zwaard meer opheffen en zij zullen de oorlog niet meer leren”. 

djp portret
Dirk-Jan Prins

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz