“Column” PWN Blijkt omkoopbaar

COLUMN
pwn
De nieuwe borden

BEVERWIJK – Al jaren is er strijd welke voertuigen nu wel of niet het duingebied in mogen. Enige uitleg is gewenst.

PWN kampt met inzicht. Water maken doen zij prima maar daar blijft het bij. Het duingebied is een particulier gebied. Laat geen brommers toe. Hoezee. Dit juicht een ieder toe. Helaas, het verhaal gaat verder.

PWN wenst alles wat aangedreven is door motoren te weren uit het gebied. Maar dan! Fietsen? Geen probleem! Gezond al die trappers. Fietsen met trapondersteuning? Geen probleem! Gaan 25km per uur maar ook geen probleem. Scootmobiel? Ja uh, is al lastiger, maar invaliden moeten wij als PWN natuurlijk ontzien. Daarom, even door de vingers kijken en gaan met die banaan, sorry met scootmobiel.

Brommer of scooters met geel plaatje? Nee dat doen wij niet. Mogen er niet in. Gelukkig PWN. Dit doen jullie goed! Evenals de brommers met blauw plaatjes. Deze net zo goed niet! O? Waarom niet? Deze gaan toch ook maar 25km? De herrie is datgene wat wij niet wenselijk vinden in ons duingebied. Juist, jullie hebben een goed punt!

O ja, er bestaan ook nog elektrische brommers en scooters met geel en blauw plaatje. Die dingen hoor je niet, stinken niet en de snor variant met blauw plaatje gaat net zo snel als een fiets met trapondersteuning, ofwel 25km per uur. Deze mogen toch wel? Nee de gele zeker niet. Gaan veel te snel! Maar de 25km variant ook niet! Net zoals de Segway. Die komt er ook niet in.

Gaat PWN wel mee met de tijd? Snappen zij wel iets van de hedendaagse ontwikkelingen in de techniek? Mensen die er alles aan doen en veel geld uitgeven om ons groen en de natuur te sparen, mogen die helemaal niets van PWN? Een jaar geleden heb ik een eenvoudige schriftelijke vraag gesteld aan de juridische afdeling van PWN. De vraag kunnen jullie hieronder lezen.

– Sinds enige tijd prijkt er in het duingebied een mooi wit bord met daarop een wetsartikel die u hebt ingesteld om voertuigen, die u als ongewenst beschouwd, te kunnen weren. Hierbij vraag ik u vriendelijk of u een duidelijke en uitgebreide beredenering en onderbouwing voor dit wetsartikel 461 w.v.s. schriftelijk kunt verzorgen. De eigenlijke vraag is, hoe u denkt te verklaren en zeker te kunnen zijn, in het weren van voertuigen, die in dezelfde categorie vallen als de vervoermiddelen die u wel toegang geeft. Ik hoor graag zo spoedig mogelijk van u.- 

Het is nu een jaar later maar geen uitleg ontvangen, ondanks meerdere keren verzoek en telefonisch overleg. Ondertussen is het witte bord weg en een algeheel toegangsverbod is geplaatst. Zo, zijn wij ook van het wetsartikel af. Hier hebben wij ook geen last meer van, denken zij. Maar ik zeg: Het is een schande dat er op deze schaal discriminatie plaats kan vinden. Maar, één ding is zeker, het is wel lekker consequent van de heren en dames PWN. Maar ja, als je zulke achterlijke regels wilt handhaven, vraagt dit om bedonderd te worden PWN! Zo zijn er al mensen die een schroevendraaier meenemen. Zodra zij het duingebied ingaan, schroeven zij het blauwe of het gele plaatje van hun voertuig. Geen boswachter die nog opkijkt en stopt met de verhalen over het gedierte en de plantjes in het duingebied. Maar luister en huiver, PWN blijkt geldbelust. Het gaat helemaal niet om de natuur bij PWN en alles er omheen. Het gaat om geld! Wat blijkt! Er is een evenementen bedrijf. Zij stippelen tochten uit met de Segway, maar ook door het duingebied.

Dit is toch dat ding wat ook niet mag in de duinen? Ja klopt! Goed opgelet! Maar als wij elke deelnemer nu eens lekker €5.00 aan PWN laten betalen, jottum, dan laat PWN jullie gewoon toe hoor! Is dit geen goed nieuws? En dit terwijl er toch al een duinkaart gekocht dient te worden. Lekker dubbel op dus.Volstrekte volksverlakkerij en zeer stompzinnig van PWN te denken dat deze onderlinge afspraken niet zouden uitkomen.

PWN stop met dit kinderachtige gedrag! Wordt volwassen en ga je eens beraden hoe jullie het de bevolking naar het zin te maken. School je eens een beetje en kijk wat de ontwikkelingen zijn. Krampachtig vasthouden aan oude regels staat niet voor een dynamisch bedrijf zoals jullie wensen te zijn en jullie jezelf profileren. Bovendien zijn er zat ondernemers in het duingebied, die door jullie regels ook de dupe zijn. Nog minder omzet in toch al een economische moeilijke tijd.

djp portret
Dirk-Jan Prins

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.