“Column” Vernielingen

COLUMN NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Enig idee wat jullie hier op de foto zien?

spoor2
Sporen van vernieling

Juist, dit zijn sporen van vernieling die de afgelopen nacht zijn aangebracht in het tere duin van Wijk aan Zee. Het duin waar heel duidelijk op de bordjes staat, “geen toegang, kwetsbaar duingebied”. Onverlaten hebben met zware motoren, vermoedelijk quad motoren, dwars door de duinen en over het jonge duingras gecrost. Bordje of geen bordje.

spoor1
Dwars over het jonge duingras

Om hopeloos van te worden. Om er zeker van te zijn dat de instanties hier van op de hoogte zijn, zou ik deze bevindingen graag melden aan de politie. Vervolgens ontstaat de volgende situatie. 0900-8844 voor wel politie maar geen spoed. Nou, dat geen spoed klopt helemaal.

Goedemorgen, ik zou graag de wijkagent willen spreken van Wijk aan Zee. Helaas, die is er morgenmiddag om 3 uur pas weer. Dit is te laat, geef ik aan. Kan ik misschien iets voor u betekenen? Ik leg uit wat de bedoeling is.

Hebben jullie nog even? Het verhaal gaat verder.

De dame bij de politie vervolgt, ik denk niet dat u hiervoor bij de politie moet zijn. U kunt beter de gemeente bellen, afdeling boswachterij. Vriendelijk dank voor de informatie. 

Met de gemeente Beverwijk spreekt u. Ik zou graag de boswachter willen spreken die over de duinen gaat bij Wijk aan Zee. De dame van de gemeente geeft aan dat die niet te vinden is bij de gemeente. Ik zal afdeling communicatie vragen of die misschien weten waar die te vinden is. Enige tijd later komt de dame bij mij terug om aan te geven dat deze afdeling geen gehoor geeft.

Ondertussen had ik op het Internet, na enige omzwervingen, Staatsbosbeheer gevonden in plaats van de Boswachterij. De keuze valt op Amsterdam. De telefoniste is zo vriendelijk om mij door te zetten met de boswachter voor dit gebied. Ah, gelukkig, het is gelukt, gaat er nog door mij heen. De man staat mij te woord, maar onderbreekt mijn verhaal. Mag ik vragen hoe u bij mij gekomen bent? Simpel, ik heb Amsterdam gebeld, aangegeven wat de bedoeling is en ik krijg vervolgens u. Ik zou graag van u willen weten wie u daar heeft gesproken. Ten eerste ben ik niet voor die regio en ten tweede is het belachelijk dat ik doorverbonden ben. Ik gaf maar niet aan wat ik belachelijk vind. In plaats dat hij moeite doet om te helpen, is hij beledigd dat ik hem aan de lijn heb. Ik zeg tegen de man dat ik geen naam heb van de desbetreffende dame. Heeft u wel enig idee waar ik dan moet zijn? Probeer PWN maar.

Met PWN spreekt u? Wat kan ik voor u doen? Ik zou graag met de boswachter willen spreken die over de duinen gaat bij Wijk aan Zee. Dan geef ik u het 06 nummer,  maar ik zal u voor nu even doorzetten.

Met de boswachter spreekt u. Opnieuw leg ik het verhaal uit. Tja, zegt de boswachter. Daar kunnen wij niet zoveel mee. Want alleen een heterdaad is afdoende. Heeft u een kenteken? Maar dank voor het eventjes doorgeven. Ik zal er gaan kijken, maar dan moet ik toch echt aangifte doen.

Raad eens waar? Inderdaad. Waar ik ruim anderhalf uur eerder begonnen ben! Bij de politie! Hoera!

Ben je niet hoorndol geworden van de vernielingen, dan ben je het wel van deze bureaucratische ronde van anderhalf uur. Zou de politiek hier ook eens naar willen kijken? Misschien iets simpeler maken voor de burger?

djp portret
Dirk-Jan Prins


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.