Concert van Talitha Witmer

NIEUWS
Talitha Witmer
Talitha Witmer

Concert van Talitha Witmer op de theorbo

Op zondag 15 mei (Eerste Pinksterdag) is de Beverwijkse Grote Kerk het decor voor een klassiek concert van Talitha Witmer. Deze jonge en getalenteerde Amerikaanse muzikante kwam in 2011 vanuit de Verenigde Staten naar Nederland om zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te bekwamen in het bespelen van luit en theorbo. Zowel de luit als de theorbo – die nog het best kan worden omschreven als een luit met een verlengde hals – zijn oude muziekinstrumenten, die met name in de Middeleeuwen, de Renaissance en de Barok populair waren.

Het vaste publiek van de Grote Kerk kent Talitha Witmer al van een eerder optreden op Goede Vrijdag, toen zij veel indruk maakte met haar begeleiding van enige aria’s uit de Matthäuspassion. Deze keer geeft ze echter een soloconcert. Ze speelt twee keer een half uur, met tussendoor een korte pauze. Aan bod komen werken van Nederlandse en Italiaanse componisten uit de 16e en 17e eeuw, o.a. Nicolas Vallet, Joachim van den Hove en Giovanni Girolamo Kapsberger.

Het concert begint om 16.00 uur en er wordt geen entree geheven. Een vrijwillige bijdrage voor het behoud van de Grote Kerk als culturele ontmoetingsplaats wordt echter op prijs gesteld.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz