Dag van de Mantelzorg Beverwijk

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Mensen die veel voor een ander zorgen, noemen wij mantelzorgers. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden. Zij zorgen voor een ernstig zieke partner, voor een kennis met die moeilijk ter been is, voor een kind met gedragsproblemen, of een demente moeder. In ons land zijn naar schatting 3,5 miljoen mensen die voor een ander zorgen, korte of langere tijd, af en toe een uurtje of elke dag. Op zaterdag 9 november willen de gemeenten Beverwijk en Heemskerk iets terug doen en zijn mantelzorgers van 10.15 tot 12.30 uur van harte welkom in het Stadhuis van Beverwijk.

Tijdens de dag van de Mantelzorg is er veel informatie over allerlei soorten hulp en ondersteuning. Die hulp kan bestaan uit het overnemen van de zorg voor een korte tijd. Maar het kan ook ondersteuning zijn bij een weekeindje weg. Of een speciale mooie dag voor een broer of zus van een gehandicapt kind. Of een handigheidje in huis, zodat iemand minder zorg nodig heeft. Of een training, zodat je beter kunt omgaan met de ziekte van een partner. Of contact met anderen die in dezelfde situatie zitten, om elkaar te steunen. Of vrijwilligerswerk, waardoor mantelzorgers geholpen kunnen worden.

Al die informatie vinden jullie op de informatiemarkt. Jullie kunnen hier ook terecht voor een gratis adviesgesprek van een paar minuutjes over verschillende onderwerpen. De Wmo-consulenten staan klaar en ook de adviseurs van MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorgondersteuning staat voor jou klaar. 

De wethouders Erol en Wagner openen de Dag van de Mantelzorg door het uitreiken van de Mantelzorgpluim. Vanaf dit moment is er van alles te beleven. Er is een steltloper, een doorlopende documentaire over mantelzorg, workshops, een fotograaf, hand- en voetverzorging en muziek. Het programma is tegelijk feestelijk en informatief, zodat mantelzorgers van alle leeftijden er écht iets aan hebben.

Inwoners van Beverwijk en Heemskerk zijn van harte welkom in het gemeentehuis van Beverwijk.

Programma:

10.15 uur Inloop gemeentehuis Beverwijk, Stationsplein 48 Openingsact Op Stelten door Nick de Jong
10.30 uur Feestelijke opening door de wethouders met koffie/thee en wat lekkers
11.00 uur Documentaire van 4 verschillende soorten mantelzorg Een optreden van Titia Bal met de marimba
11.00 uur Start informatiemarkt. Tijdens de informatiemarkt zullen er informatiestands staan van organisaties in zorg en welzijn

Start speeddate
Een panel van deskundigen zit klaar voor een (kort) kosteloos advies over onder andere kosten van mantelzorg, werk en mantelzorg, dagbehandeling, bewindvoering, hulpmiddelen en respijtzorg.

Verder ook:
• Sneltekenaar
• Fotografie
• Entertainment
• Handmassage, voetreflex en nagelverzorging. Workshops (aanmelden is noodzakelijk)
• Workshop ‘De kracht van het bewegen’
• Workshop ‘Weerbaarheid’
• Workshop ‘Meer regie over eigen leven’ (max. 15 deelnemers)
12.00 uur Hapje en drankje
12.30 uur Einde Dag van de Mantelzorg

 


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz