De “beuk”erin

NIEUWS


BEVERWIJK – Driekleurige beuk waardige vervanger voor de Büllerlaan-kastanje

Afgelopen zomer konden Beverwijkers via een Facebook-enquête stemmen op een waardige vervanger voor de grote kastanjeboom op de hoek Büllerlaan/Alkmaarseweg. De boom vervangen door een nieuwe kastanjeboom was helaas niet mogelijk in verband met kastanjebloedingsziekte in de grond. Bewoners hadden keuze uit een koningslinde, moseik, wilgbladige eik of driekleurige beuk. Alle vier de soorten zouden op deze locatie uit kunnen groeien tot een beeldbepalende boom.

De stemmen zijn geteld en er is een duidelijke winnaar uit de bus gekomen; 57% koos voor de driekleurige beuk. De dode kastanjeboom wordt op 10 oktober omgezaagd en de driekleurige beuk wordt begin november geplant.

Voorheen maakte de groenafdeling van de gemeente Beverwijk zelf de keuze voor een nieuwe boom. Tegenwoordig vraagt de gemeente bij her-inrichtingen in woonstraten of op beeldbepalende locaties als deze om de mening van bewoners. Zij wonen tenslotte in de omgeving en bomen zijn beeldbepalend in een wijk en straat. In de toekomst wil de gemeente met facebook-enquêtes vaker bewoners betrekken bij de inrichting van hun woonomgeving.

Hoogte: 8-15 meter
Kroondiameter: 8-10 meter
Vorm: breed ovaal
Kroonstructuur: halfopen
Bloei: onopvallend
Vruchten: opvallend, doosvrucht
Herfstkleur: bruin
Opvallende bladkleur: roodbruin/rozebontFacebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/de-beukerin/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM