De markt “Ieder nadeel heb z’n voordeel”

NIEUWS

BEVERWIJK – Deze gevleugelde uitspraak, van een persoon waarbij het niet eens meer nodig is zijn naam te vermelden, heeft gelijk. Want ook op de markt in Beverwijk blijkt het zo te werken.

markt2

Het is onrustig in het marktwezen. Op de markt op de Breestraat, die zijn tweede week beleeft in de nieuwe opstelling, rommelt het. Een wandeling over de markt levert het volgende resultaat op.

Marktkooplieden mopperen dat de markt op een enkele plek te smal is en op enkele andere plaatsen weer breed is. De kooplieden worstelen hierdoor met allerlei praktische problemen. Ook het straatmeubilair werkt niet mee aan een goede standplaats. Denk nu niet dat het de gemeente niet duidelijk is dat er problemen zijn. Zo werd al de eerste week door een medewerker van de gemeente een enquête gehouden onder de kooplieden. Ook deze tweede week was dezelfde medewerker bezig met een vragenronde. (zie foto) Het heeft wel degelijk de aandacht van de gemeente.

 markt1

Hoe is deze verandering eigenlijk tot stand gekomen? De 5 marktcommissieleden hebben het voorstel gedaan deze opzet voor een proefperiode van vier weken te proberen. In deze vier weken moet het duidelijk worden of het een blijvende zaak is. Dan is het natuurlijk wel fijn om te mopperen, dit zit in de aard van ons, maar je kunt natuurlijk niet van de gemeente verwachten dat tijdens een proef al het straatmeubilair even verplaatst wordt. Zoals één standhouder aangeeft, wij moeten natuurlijk wel reëel blijven denken.

De geluiden zijn wisselend nadat er na ruim 20 jaar een verandering komt in de opstelling. Enkele geluiden die ik opgevangen heb tijdens mijn wandeling.

 De winkeliers:

 1. dooie bende
 2. kijken tegen kale achterkanten van de kramen
 3. ongezellig
 4. mensen stappen minder snel bij ons binnen

 Marktkooplieden:

 1. een stuk gezelliger
 2. veel meer sociale contacten want Mien komt nu wel Truus tegen en hoeven elkaar niet te zoeken ergens langs de stoepen zoals het eerst stond
 3. te krap, wij kunnen haast niet onze stal of wagen plaatsen
 4. als het zo blijft zal er veel moeten veranderen
 5. raar dat het op de ene plaats smaller is dan op andere plaatsen

Bezoekers:

 1. veel te krap voor de mensen met boosters en met een rollator en geloof mij, die kom je heel wat tegen.
 2. een stuk gezelliger
 3. wat een pokken zooi
 4. ze zijn niet goed snik
 5. een geweldige vooruitgang, nu is het pas een echte markt
 6. welke idioot bedenkt zoiets
 7. super, veel knusser
 8. verspilling van geld
 9. vervelend dat de fietsers er niet meer door mogen en dan gelijk bekeuringen van €45 uitdelen.
 10. nee hoor, juist goed dat die fietsers en brommers er niet meer door kunnen, ze reden je  tegen de schenen. Nu kan je zonder na te denken oversteken

Hoe is het ook al weer? Ieder nadeel heb z’n voordeel? of, ieder voordeel heb zijn nadeel. De tijd zal het leren.

Hoe is jullie ervaring? Zouden jullie dit willen aangeven in de commentaar-box of op de contactpagina? Dan komen alle meningen bij de gemeente en de commissie.

 


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz