Deelname Tata aan Nacht van de Nacht

TATA STEEL
Bron & Foto: Tata Steel

IJMUIDEN – Tata Steel vervangt straatverlichting door reflectoren

Tata Steel in IJmuiden gaat alle straatverlichting op de wegen aan de westrand van het bedrijventerrein vervangen door LED-reflectoren, die midden op het wegdek worden aangebracht. Dit project wordt afgerond voordat Tata Steel op zaterdag 28 oktober deelneemt aan het Nacht van de Nacht evenement, waarbij jaarlijks in Nederland aandacht wordt gevraagd voor het belang van duisternis en het terugdringen van lichtuitstoot. Die avond dimt Tata Steel zo veel mogelijk de verlichting op het terrein, vanzelfsprekend alleen waar dit veilig kan.

Tata Steel werkt al jaren aan het steeds verder terugdringen van de verlichting op de site. De initiatieven op dit gebied maken onderdeel uit van ons duurzaamheidsbeleid. Tata Steel streeft ernaar om de impact van het bedrijf op de omgeving en het milieu te minimaliseren. Door de verlichting op de wegen aan de rand van het bedrijf schakelbaar te maken en standaard uit te zetten, boekt Tata Steel opnieuw progressie op het gebied van het terugdringen van lichtuitstoot vanaf  het terrein. Dat is goed voor de mens, de natuur én ons bedrijf. Zij doen dit natuurlijk met beleid en met oog voor de veiligheid, want tijdens de ploegwissels wordt de straatverlichting tijdelijk weer ingeschakeld.

De autonome wegdekreflectoren worden om de 20 meter aangebracht op rechte stukken, om de 10 meter bij een flauwe bocht en om de 5 meter bij een scherpe bocht. De LED-reflectoren laden overdag op en geven bij duisternis licht af. Alle lichtmasten langs de betreffende wegen gaan uit. Alleen op kruisingen blijft één lichtmast branden.