Digitale reisinformatie

NIEUWS
drisboerd
Het Informatie bord 

BEVERWIJK – Ruim 430 bushaltes in 30 Noord-Hollandse gemeenten krijgen Digitale Reizigers Informatie.

De provincie ontwikkelde deze unieke nieuwe displays, die op zonnecellen werken, om het reizen met de bus een stuk aangenamer te maken. Zij laten de actuele vertrektijden zien, hebben een audiovoorziening voor slechtzienden én een stoplamp waarmee reizigers in het donker de aandacht van de buschauffeur kunnen trekken. Daarnaast wordt de kwaliteit van bushaltes, met meer dan 20 instappers, verbeterd door het plaatsen van ontbrekende haltevoorzieningen zoals abri’s, info-vitrines, fietsenstallingen of afvalbakken.

Gedeputeerde Elisabeth Post van verkeer en vervoer: “Eén van de grootste ergernissen van reizigers is wachten op een bus en niet weten wanneer deze komt. Daarom investeren wij in actuele reisinformatie op onze bushaltes. Op drukke haltes bieden wij dit al aan. Straks komt daar nog een groot aantal extra bushaltes bij.”

De vernieuwde bushaltes zijn in december 2015 gereed. Hiermee is een belangrijke onderdeel van de OV-visie 2020 van de provincie Noord-Holland uitgevoerd.

De nieuwe bushaltevoorzieningen realiseert de provincie Noord-Holland samen met 30 gemeenten. De gemeenten worden eigenaar van de voorzieningen en nemen het beheer en onderhoud van de haltes voor hun rekening. De provincie plaatst de haltedisplays en financiert de nieuw aan te brengen voorzieningen.

De provincie spant zich in voor een snel en betrouwbaar busnetwerk in Noord-Holland, waarbij alle kernen van meer dan 3.000 inwoners zeven dagen per week, van 6.00 uur ’s ochtends tot middernacht, een goede busverbinding hebben. De nieuwe voorzieningen liggen op bushaltes die deel uit maken van dit netwerk.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz