Earth Hour

NIEUWS
Foto: Dirk-Jan Prins

IJMUIDEN – Op zaterdag 25 maart schakelt Tata Steel van 20.30 tot 21.30 uur op zoveel mogelijk locaties op het terrein de verlichting uit.

Daarmee neemt Tata Steel deel aan Earth Hour, de wereldwijde actie om aandacht te vestigen op het belang van energiebesparing. Het uitschakelen van de verlichting gebeurt alleen op locaties waar dat de veiligheid niet in gevaar brengt. Tata Steel blijft zich inzetten om het energieverbruik te reduceren. Afgelopen jaar zijn er meerdere projecten gerealiseerd om energie te besparen.

Bij het Energiebedrijf van Tata Steel wordt inmiddels restwarmte hergebruikt, waardoor er minder gas hoeft te worden ingezet. De fabriek voor verpakkingsstaal heeft de installatie voor het smelten van tin zodanig aangepast dat elektrische verhitting is vervangen door inductieverwarming. Dit vergt minder energie en levert ook minder energieverlies op. En bij een van de verzinklijnen is de procesvoering verder geoptimaliseerd, waardoor het aardgasverbruik is gedaald. Bij de andere twee verzinklijnen is dezelfde verbetering doorgevoerd. Ook de komende jaren blijft Tata Steel zich focussen op het reduceren van energie. Dit is in het belang van het klimaat, maar is ook goed voor het bedrijfsresultaat. Minder energie gebruiken betekent namelijk ook kosten reduceren. Kortom: energie besparen levert duurzame winst op voor het milieu én voor Tata Steel.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz