Een tijdperk stopt

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – De wieg van Teo Schoos, zonder h, stond in hotel De Klughte.

Zo begint het voorwoord van het zeer interessante en eerder besproken boekje “Mijn leven als Strandvonder

Afbeelding
Het strandpaviljoen van vader John

Het voorwoord gaat verder met: “het hotel van zijn ouders, aan de van Ogtropweg te Wijk aan Zee. In de zomer verhuisde de wieg naar het strand van Wijk aan Zee, waar de vader van Teo, John Schoos senior, een strand-exploitatie met een paviljoen en een huisje runde. Met recht kun je zeggen dat Teo zee en zand in zijn aderen heeft. Want bijna 61 jaar oud, heeft hij deze jaren grotendeels onafgebroken op het strand doorgebracht. Zoals gezegd eerst als zoon van, vervolgens als strandexploitant en later, tot heden, exploitant van Duinpaviljoen Schoos met het uitzicht op zijn geliefde strand en zee.

schoos3
Foto’s: Dirk-Jan Prins

Teo vroeg in 1984 een bouwvergunning aan om zijn droom op het duin te kunnen verwezenlijken. Tien jaar moest hij hier op wachten. Uiteindelijk kreeg hij deze in 1994. Negen maanden ging Teo er tegenaan om in juli 1995 zijn pronkstuk te kunnen openen. Volgende maand is dit precies 20 jaar geleden. Een feestje waardig!

schoos1
De opgang gezien vanaf het terras

Maar aan alles komt een einde. Zo ook bij duinpaviljoen Schoos. Het is tijd dat de nieuwe generatie het gaat overnemen, aldus Teo. Na 20 gelukkige jaren begint de leeftijd en de gezondheid parten te spelen. Daarom is er besloten om dit geweldige pand te koop aan te bieden. Dat het uniek is mag blijken aan de ligging en de eigenzinnige eigenaar. Maar er is meer te melden. Zo heeft het pand een woning onder het horeca gedeelte. Een enorm grote woonkamer met open keuken. Bijna een woonkeuken te noemen. Een enorme slaapkamer en twee badkamers. Een grote en een kleinere. Dan mag het een unicum in Wijk aan Zee heten dat het pand ook nog eens op eigen grond staat. 

Al met al een enorm mooie plek met bijzondere mogelijkheden. Mocht iemand zoiets hebben, dit lijkt mij wel wat om hier iets te beginnen, wacht dan niet en neem contact op met Teo Schoos. Dit is het telefoonnummer waarop hij te bereiken is 0251-374379.


 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz