Enkele politieberichten

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

PERSBERICHTEN_politie

Nepvuurwapen aangetroffen

BEVERWIJK – De politie kreeg woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur een melding dat op de Anjelierenlaan twee mannen zouden staan waarvan er één een vuurwapen gelijkend voorwerp vasthield.

Ook zou één van de mannen met een zweep hebben staan zwaaien. De getuigen hadden de politie een signalement van het tweetal gegeven. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. De wijkagent heeft donderdagmiddag op de Alkmaarseweg één van de mannen aangetroffen en eveneens een nep vuurwapen in beslag kunnen nemen die de man verstopt had. Het blijkt een balletjespistool te zijn. De zweep blijkt bij nader inzien een antenne van een brommobiel te zijn. De verdachte, een 21-jarige Beverwijker, wordt vandaag verhoord. De politie maakt proces-verbaal op.


Automobiliste gewond bij aanrijding

BEVERWIJK – Een 35-jarige Beverwijkse automobiliste is donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur in de Zeestraat gewond geraakt bij een aanrijding met een andere personenauto.

De vrouw kreeg geen voorrang van een 48-jarige automobilist uit Almere die vanuit de Beeckzanglaan linksaf de Zeestraat inreed. De 35-jarige vrouw reed in de Zeestraat, kon een botsing niet meer voorkomen en raakte de passagierskant van de auto van de 48-jarige bestuurder. De 35-jarige vrouw moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. Zij is in ieder geval met nek en schouderklachten naar een ziekenhuis vervoerd.


Blaadjes tussen voordeur en kozijn: moderne inbrekerstactieken

HEEMSKERK / BEVERWIJK / UITGEEST – De politie in Heemskerk, Uitgeest en Beverwijk waarschuwt de inwoners alert te zijn op een bepaalde tactiek van inbrekers.

Tijdens onopvallende voetsurveillance van de politie in IJmond-Noord, trof de politie boomblaadjes aan, die op een speciale manier tegen de voordeur waren gelegd. Inbrekers doen dit en kunnen op deze manier makkelijk zien of mensen met vakantie zijn. Als mensen de woning in- of uitgaan, zullen de blaadjes of takjes dan nl. verdwijnen. Als het blad of takje er na enkele dagen nog op dezelfde manier tegen de voordeur ligt, is het voor de inbrekers een teken dat in de bewoners op vakantie zijn, of langere tijd weg zijn.

De politie verzoekt alert te zijn op dit soort tactieken en indien u op vakantie gaat, mogelijk afspraken hierover te maken met buren of bekenden.Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz