Enorme energiebesparing bij Tata Steel

NIEUWS
Tata Hans vd Berg
Knappe prestatie, aldus dir. Hans van den Berg

IJMUIDEN / WIJK AAN ZEE – Tata Steel in IJmuiden is er in 2014 in geslaagd de hoeveelheid energie, die nodig is voor het produceren van een ton staal, met 2,2% te verminderen ten opzichte van 2013.

Sinds 1990 is de hoeveelheid energie voor het maken van een ton staal met ruim 31% gereduceerd. Dit is niet alleen te danken aan het team van experts die alles doorlichten op zoek naar de mogelijkheden om energie te besparen. Ook alle medewerkers weten hoe belangrijk het is om energie te besparen en dragen daar hun steentje aan bij. Door zelf ook zuinig met energie om te gaan. Maar de medewerkers brengen zelf ook slimme ideeën aan. Dankzij ieders inzet, is vorig jaar een mooie prestatie geleverd. Voor zowel het milieu, maar ook voor het bedrijf is dit een prima resultaat.

Tata Steel bespaart energie door voortdurend processen en installaties verder te optimaliseren. Een goed voorbeeld is het verbeteren van de isolatie van de wagons waarin vloeibaar ruwijzer van de Hoogovens naar de Staalfabriek wordt vervoerd. Deze torpedovormige wagons zijn van binnen voorzien van een laag vuurvast materiaal. Door een verbeterde isolatie koelt het ruwijzer, op weg naar de Staalfabriek, nu minder af.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz