“Er zaten zeven kikkertjes al in een boeren sloot”

NIEUWS
libelle_bic
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK – Zie jij ze binnenkort vliegen of dobberen, drijven, springen, stuiteren, zwemmen en nog veel meer? Nee? Het kan wel hoor.

Want als jij woensdag 29 mei jouw laarzen aantrekt en oude kleren, dan kan je meedoen op de Baak tussen 14.00 uur en 16.00 uur met het vissen naar dit gezellige spul. Je hebt geen idee wat er allemaal in een sloot leeft. Het is een drukte van belang in zo’n sloot. Dus, je melden op de kinderboerderij de Baak aan de Westerhoutweg 18. Misschien zijn jullie wel de ontdekker van een heel nieuwe soort insect. En daar bedoelen wij natuurlijk niet jouw broertje of zusje mee. Mochten jullie nu deze libel tegen komen en ook willen fotograferen, dan moeten jullie wat liever zijn voor hem. Ons keek haar maar boos aan tijdens het maken van de foto. Leuke foto’s mogen jullie naar de redactie zenden. Dan zetten wij die voor jullie in deze krant.

Dit kan met het mailadres redactie@bic-news.nl Wij zijn benieuwd! Wil je met de hele klas of school komen, dan wel eerst reserveren op www.nmewijzer.nl

 

Gelijk maar even alle andere leuke natuur dingetjes aan jullie doorgeven:

Woensdag 26 juni Eten uit de natuur

Woensdag 17 juli Insecten

 

Woensdag 7 augustus Thema strand te Wijk aan Zee

Woensdag 25 september Dierverzorging

Woensdag 23 oktober Herfstspeurtocht

Woensdag 20 november Nachtdieren

Woensdag 18 december Dieren in de winter


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz