Even voorstellen

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Het Jutterspad was is dat? 

Een vraag die meerdere keren werd gesteld door toevallige passanten. Dit staat synoniem en is onlosmakelijk aan vrijheid, gastvrijheid, knusheid, saamhorigheid maar bovenal zeer goede muziek en gezelligheid. Bewoners in Wijk aan Zee zetten hun deuren open voor andere bewoners en bezoekers uit de regio, om eens lekker te komen luisteren naar de muziek die zij voor deze dag hebben gekozen. En ook nog eens met een drankje en een hapje erbij. Een rondje muzikaal jutten bij gastvrije Wijk aan Zee’ers thuis. Van sfeervolle solo-optredens tot swingende bands, van amateurs tot professionals, aldus de tekst op de pagina van dit bijzondere evenement.

Ongeveer 20 woonhuizen hadden hun deuren open gezet. Zo ook Jeroen van Limmen aan de Stetweg. Hier stond vandaag een band die toch wel een beetje anders, een beetje vreemder, maar o zo lekker speelde. Wat is er zo anders dan anders aan deze band? Om te beginnen de naam. Lowryder. Een laag voertuig en wietzaadjes. Althans als de betekenis op Internet te vertrouwen is. Om te beginnen is er geen Lowryder op wielen te bespeuren en met wiet heeft deze band al helemaal niets te maken, behalve dan dat hun muziek een behoorlijke verslavende uitwerking heeft. Heerlijke Blues en Rock and Roll.

Verder is het een bijzondere band vanwege de bezetting. Even aan jullie voorstellen!

Als jullie op deze foto klikken willen zij misschien ook nog wat voor jullie spelen.  Alleen is dit geluid niet door de geluidsman gemaakt maar met een klein microfoontje op de camera.    Foto & Video: Dirk-Jan Prins

Marc Kouwenhoven 59 en medeoprichter van de band. Slaggitarist en speelt al ruim 40 jaar. Marc had met de andere oprichter eerder een leuke onderneming. Onderhoud, reparatie en verkoop van gitaren. Eigenlijk is deze band, ondanks de enorme bonk ervaring die zij hebben, nog kersvers. Januari van dit jaar gingen zij namelijk officieel van start. Op Koningsdag werden zij in het eerste openbare optreden gegooid op het Stationsplein.

Taco Visser 55 en is de sologitarist. Taco is samen met Marc de oprichter van de band. Als enige prof in het gezelschap. Heel veel jamtracks voor andere artiesten speelt Taco in. Een bijzonder vak.

Saskia is de drumster van de band. Saskia is 43 en heeft er altijd van gedoomd om te drummen. En dat is gelukt. Zij zit nu twee jaar bij de band. Haar partner drumt ook maar helaas in een andere band. Anders hadden de dames vandaag een drumsolo kunnen weggeven.

Martijn van Bemmelen 47 begon in de muziek zijn loopbaan op ongeveer zijn 12e jaar. Hij speelt nu de bas, maar zijn opleiding bestond uit klassiek gitaar. Hierdoor is Martijn de enige binnen het gezelschap die het lezen van muzieknoten beheert. Maar of dit nu een minpuntje voor de anderen is, valt te betwijfelen. Zij spelen allemaal de sterren van de hemel.

Voordat wij naar de zanger gaan, is het jullie vast opgemerkt dat er een paar namen  tussen zitten die erg bekend klinken. Want Marc als Martijn werken beiden op het gemeentehuis.  Marc als gebiedsverbinder en Martijn als Beachmanager. Saskia werkt er dan niet, maar haar partner weer wel. Die andere drumster, weten jullie nog? Dit is Debbie van Riel van de afdeling communicatie van de gemeente. Toch leuk om te weten dat er zoveel talent zit op een plek waar men het niet verwacht. Het zijn net echte mensen onze ambtenaren.

Om even terug te komen op de zanger, dit is Frank Korpershoek. Niet de voetballer van Telstar, maar een rasechte zanger. Bij Zanggroep Voices en Stardust is Frank ook zeer verdienstelijk. Maar Frank is blij dat hij sinds een jaar ook deel mag en kan uitmaken van deze verslavende band, de Lowryder.

En als laatste en nieuwste telg van de band is de geluidstechnicus Marcel Zuurbier Hij weet als geen ander hoe het geluid hoort te zijn, zodat de muziek de oren streelt in plaats van zwaar overstemde klanken uit de speakers te laten komen.

En wat eigenlijk het leukste is aan het hebben van een band, dat is geboekt worden. En dit kan op internet. Jullie zullen er geen spijt van krijgen!