EVENEMENTEN WIJK AAN ZEE


VAN BOMSCHUIT TOT BADKOETS

Wandel mee op Zondag 7 oktober 2018 om 14:00 vanaf de Dorpskerk Beleef tijdens een historische dorpswandeling met levende geschiedenis hoe Wijk aan Zee van een vissersdorp in een mondaine badplaats veranderde.

Foto: Heleen Vink

In discussie met Heinrich Tappenbeck over de toekomst van Wijk aan Zee, een praatje maken met Karlijntje van het oude Gasthuis, luisteren naar de verhalen van de Belinfantes, een ritje in een paardentram maken, oud Hollandsche spelletjes spelen op het Julianaplein en op de foto met Neeltje Snijders. Het kan allemaal tijdens de Historische Dorpswandeling op zondag 7 oktober. Dorpsbewoners uit Wijk aan Zee maken tijdens de dorpswandeling levende geschiedenis in de vorm van straattheater.

Presentatie nieuwe fotoborden

Tijdens deze bijzondere dorpswandeling worden de nieuwe fotoborden die verspreid door het dorp staan gepresenteerd. Op deze fotoborden staan foto’s en beschrijvingen van historische panden uit Wijk aan Zee die in de meeste gevallen niet meer bestaan.

Kinderen

Hinkelen, tollen, stoepkrijten, steltlopen, op het Julianaplein kunnen de kinderen allerlei oud Hollandsche spelletjes spelen terwijl een draaiorgeltje vrolijk muziek maakt. De kinderen krijgen limonade en een snoepje van Cent van het Blad aangeboden.

Programma

14:00    start programma in de dorpskerk op het Julianaplein met aansluitend de presentatie van de nieuwe fotoborden met opening door burgemeester Martijn Smit.

14:30    start historische dorpswandeling onder begeleiding van een gids.

16:30    afsluiting op het Julianaplein

Praktische informatie

Om deel te nemen dient u zich aan te melden via e-mail. Deelname is gratis. Parkeren kunt u in de straten rondom het plein en de dorpsweide en op de parkeerplaats van het Hoge Duin (gratis).

Tip

Begin met een historisch ontbijt bij Be My Guest, Voorstraat 4, Wijk aan Zee. Aansluitend kunt u om 12:30 een concert bijwonen in de dorpskerk van het Sexy Sax Kwartet.


Eindelijk mogen we het zeggen. 

Brasserie Wijk aan Zee en Mick Harren gaan op 25 november, samen met toppers van oranje, een top middag neerzetten in de discotheek op het Julianaplein!!!  Er komen die middag 40 artiesten langs. Koop nu online jouw kaartje kaarten en zorg dat jij erbij bent op 25 november.

Tevens zal er ook nog een afterparty plaats vinden na dit evenement. Dus koop snel jouw tickets via www.ticketpoint.nl want vol is vol. Na afloop hebben we nog een afterparty met live Mick Harren


Even de link aanklikken om verhalen te lezen.

Echte waskaars

40% plus

Wijk aan Zee ontsnapt aan ramp

Rampschip Bolivar

De man die Wijk aan Zee maakte 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *