Exclusieve rondleidingen voor natuurliefhebbers

TATA STEEL

IJMUIDEN – Natuurexcursies bij Tata Steel

Op zondag 1 en zondag 8 juli organiseren Tata Steel en PWN speciaal voor omwonenden van 10.00 tot 12.00 uur een exclusieve excursie door de natuur op het terrein van het staalbedrijf. Op een aantal locaties wordt met een boswachter van PWN een wandeling gemaakt door onder meer een natte duinvallei en een meer dan 100 jaar oud bos.

Ingang bos Tata Steel                                       Foto’s Dirk-Jan Prins

Hoogtepunt van de natuurexcursie zal voor velen de locatie zijn waar op dat moment duizenden exemplaren van het hondskruid (zeldzame orchidee) in bloei staan.

Hondskruid bij Tata Steel

 Een bezoek aan de kolonie oeverzwaluwen staat eveneens op het programma.

De holen van de oeverzwaluw Foto: Dirk-Jan Prins

Het terrein van Tata Steel herbergt veel bijzondere planten en dieren, waaronder de zandhagedis, de nachtegaal en vlinders als de in ons land sterk bedreigde argusvlinder. Tata Steel geeft de natuur de ruimte en werkt samen met natuurbeheerder PWN aan het verder versterken van de natuurwaarden op het terrein en in de omgeving.

De nachtegaal bij Tata Steel

Aanmelden voor de excursies kan via: www.tatasteel.nl/natuurexcursie Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom maximaal twee personen per aanmelding. Minimumleeftijd is 12 jaar. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.