Extra aandacht aan schuldpreventie

NIEUWS
Gemeente Beverwijk
Bron: Wethouder Erol Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Eén van de actiepunten in het IJmondiaal beleidsplan Integrale Schuldhulpverlening is het inzetten op schuldpreventie.

Het doel is om met preventie het aantal schuld-hulpaanvragen in de toekomst te verminderen. De komende twee jaar wordt het project ‘Moneyways’ op alle middelbare scholen in Beverwijk en Heemskerk en Velsen aangeboden. Om het belang van financiële educatie te onderstrepen zijn er tien wethouders uit het hele land uitgenodigd om op 20 november 2014 aanwezig te zijn bij het jubileumcongres ’10 jaar schuldpreventie’ in Groningen.

Hare Majesteit Koningin Máxima en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid spreken op het congres. Wethouder Haydar Erol vertegenwoordigt de gemeente Beverwijk.

Tijdens het congres ondertekenen de wethouders het statement ‘Samen sterk voor Schuldpreventie’. In deze intentieverklaring staat dat de betreffende gemeente extra aandacht gaat besteden aan financiële educatie als preventiemiddel.Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

2 thoughts on “Extra aandacht aan schuldpreventie

  1. Dit is een doorgeplaatste reactie door Bic-News die anoniem was geplaatst ….

    een ouder korten op de bijstandsuitkering , omdat zij een kind of kinderen hebben van 21 jaar of ouder die een eigen inkomen hebben , vind ik nou niet bepaald een preventieve maatregel om uit de schulden te blijven. Ook het feit dat je als ouder wel voor je kind die 18 is geworden moet blijven zorgen en dus ook alle kosten moet dragen tot de 21 jarige leeftijd terwijl je uitkering is verlaagd omdat je niet meer als alleenstaande ouder meer word beschouwd niet. misschien een mooie gelegenheid omdat probleem aan te kaarten bij mevr. klijnsma en koningin Maxima.

    Beantwoorden

  2. Ik vind dit een moeilijk verhaal. De mensen leren hoe ze niet in de schulden moeten komen terwijl b.v de mensen met een bijstandsuitkering geconfronteerd worden met kortingen op hun uitkering die toch al niet zo hoog is. denk hierbij met name maar aan de kostendelersnorm omdat je eigen volwassen kind met een eigen inkomen nog bij je inwoont of je 18 jarige studerende kind die geacht word een hogere studiefinanciering te nemen zodat ze kan meebetalen aan de huishoudkosten om zo de kortingen op de uitkering op te vangen. Het lijkt mij dat deze kinderen toch ook het recht hebben om hun geld aan zich zelf te kunnen besteden i.p.v. bij te springen omdat hun ouder gekort word. Niet erg sociaal dacht ik zo en wrang om het over leren hoe je niet in de schulden te komen te hebben.

Comments are closed.