Feestweek Beverwijk 2018

NIEUWS

BEVERWIJK – Het is tijd voor feest…!

Foto & tekst: Bos Media Services            Het aller laatste optreden.  Mis het niet!

De jaarlijkse feestweek staat voor de deur en staat weer bol van de activiteiten. Waar het vorig jaar behelpen was in verband met de werkzaamheden in het centrum van de stad, kunnen nu alle remmen los en er wordt dus flink uitgepakt. Met de schitterend vernieuwde Breestraat als decor en een fantastische line-up kan Beverwijk zich verheugen op een topevenement met volop gezelligheid…!

Wielerronde
Net als in de afgelopen twee jaren zal de wielerronde plaatsvinden op woensdagavond. Om 17.00 uur starten de renners in de sportklasse, nadat de winnaars in die klasse gehuldigd zijn, gaan om 19.00 uur de rijders in de eliteklasse van start. Dat is tevens het startsein voor zanger/muzikant Kees Koek en zijn bandleden om een spetterend optreden te gaan neerzetten. De band Different Cook is in de loop der jaren veelvuldig in actie geweest tijdens de feestweek van Beverwijk, maar is nu bezig aan het afscheidsjaar. Dat betekent dus voor het publiek de allerlaatste kans om Different Cook tijdens de feestweek van Beverwijk in actie te zien. Dit betekent: dance classics, soul, jazz, funk, disco en rhythm & blues van de bovenste plank. Een optreden van Different Cook is een feest op zich en dit mogen jullie eigenlijk niet missen. Het podium staat, in vergelijking met voorgaande jaren, iets meer richting kop van de Breestraat, ongeveer ter hoogte van Tegel Kookwinkel.

Zimple aan de Bree
Het druk bezochte café Zimple, aan de Zeestraat, pakt het dit jaar qua opstelling ook iets anders aan. Het podium staat niet meer tegenover het café, in de smalle Zeestraat, maar iets verderop, aan de Breestraat. Om de steeds groter wordende stroom bezoekers tijdens de feestweek te kunnen verwerken en de veiligheid voldoende te kunnen blijven garanderen, wordt de ruimte van de vernieuwde Breestraat opgezocht. De overkapping van de Zeestraat ter hoogte van café Zimple loopt daarom dit jaar door tot op de Breestraat en daar zullen de optredens plaatsvinden. Op woensdagavond zal zanger Robert Pater hier het eerste optreden verzorgen. De uit Raalte afkomstige zanger timmert inmiddels al enkele jaren flink aan de weg en heeft een behoorlijk aantal succesvolle Nederlandstalige singles op zijn naam staan. Zijn optredens kenmerken zich door een hoog dans- en meezinggehalte en met zijn krachtige stemgeluid brengt hij het publiek al snel in de juiste stemming. De artiesten die donderdag op het podium staan, hoeven minder ver te rijden. Rocky Vosse en Koen Raadt spelen in feite gewoon een thuiswedstrijd en zijn al jaren graag geziene artiesten tijdens de feestweek. Dit keer vullen ze samen de donderdagavond in met hun vrolijke feestmuziek.

Imca Marina
Zangeres Imca Marina behoort al tientallen jaren tot de topartiesten van ons land. Al in de jaren ’60 wist zij menig grote hit te scoren en nog altijd beklimt het de Nederlandse podia met evenveel enthousiasme. Wie kent niet haar hits als ‘Viva España’ en ‘Vino, waar blijft de wijn’ en wie heeft niet gedanst op de ‘Hava Nagila Party’, een medley van Joodse traditionals in een modern jasje. Vrijdagavond staat Imca Marina bij café Zimple op het podium.

Smartlappenfestival
Vorig jaar werd het als nieuw onderdeel van de Beverwijkse feestweek gepresenteerd en direct was het een groot succes. Het veelbesproken Smartlappenfestival moest gewoon weer terugkomen en dat gaat dan ook gebeuren. Onder de noemer ‘Zimple Zingt’ neemt plaatselijk zangtalent zelf deze avond de microfoon ter hand om de grootste smartlappen aller tijden ten gehore te brengen. Op sociale media gonst het al enige tijd van de geruchten over het deelnemersveld van dit jaar. Eén ding staat bij voorbaat vast, het wordt een avond die niet snel zal worden vergeten.

The Local Boyzz
Vrijdagavond staat op de Breestraat de meest explosieve, energieke, dynamische en flexibele partyband die in de ruime omtrek te vinden was: The Local Boyzz. Zij weten hoe ze een feestje moeten maken, het publiek op hun hand krijgen en zullen niet stoppen totdat iedereen het gevoel heeft gekregen onderdeel van hun show te zijn geweest. Een feest van herkenning, met een reeks herkenbare hits die in hoog tempo op het publiek worden afgevuurd. Maar ook een lust voor het oog, want de bandleden verschijnen volledig uitgedost in 80’s glammrock-style met strakke leggings het podium. Een hoog feestgehalte, gecombineerd met een uitstekende repertoirekeuze, maken deze band tot een ‘must see’ tijdens de feestweek van Beverwijk.

Goet Foud Live Band
Wegens succes geprolongeerd: Goet Foud. Deze weergaloze coverband uit Noord-Holland stond vorig jaar ook geprogrammeerd en dat leverde veel positieve reacties op. Al snel was duidelijk dat deze toonaangevende feestband ook voor dit jaar de beste keus zou zijn voor het podium op de Breestraat zaterdagavond. De band bestaat al meer dan tien jaar en grossiert in ‘guilty pleasures’, die liedjes waar wij allemaal van houden en waarbij wij ons het lekkerst voelen. Met onuitputtelijke energie, op een professioneel niveau en 100% live knallen zij de bekende hits van toen en nu in hoog tempo uit de speakers.

Het volledige schema per dag ziet er als volgt uit:

Podium Breestraat:  Woensdag 8 augustus Different Cook

Podium Zimple: Robert Pater

Podium Breestraat:  Donderdag 9 augustus Surprise Act

Podium Zimple: Rocky Vosse / Koen Raadt

Podium Breestraat: Vrijdag 10 augustus The Local Boyzz

Podium Zimple: Smartlappenfestival / Imca Marina

Podium Breestraat: Zaterdag 11 augustus Goet Foud Live Band

Podium Zimple: Mats van der Zon / Eddy Walsh

Food Trucks
Tijdens de feestweek van Beverwijk zullen op enkele locaties Food Trucks staan waar diverse lekkernijen verkrijgbaar zijn. In combinatie met de diverse tappunten in het centrum zorgen die ervoor dat niemand tussendoor naar huis hoeft en gewoon lekker kan blijven genieten van het feestprogramma.