Festival van de Hindoe tempel

NIEUWS


BEVERWIJK – Het jaarlijkse festival van de Hindoe tempel staat voor de deur.

Van 29 juli tot 10 augustus 2017 zijn de deuren van Arulmigu Sri Arunachaleswarar, aan de Elbestraat 2 te Beverwijk, van 09.00-22.00 uur geopend.

Tijdens dit festival vindt op zondag 6 augustus van 12.00-14.00 uur een kleine optocht plaats met de beelden van Shiva en Parvati. Het beloofd weer een prachtige en zeer kleurrijke optocht te worden, waarbij de godheid Shiva in de wagen wordt voortgetrokken aanhangers van het hindoeïsme. Daarnaast zal er in de directe omgeving van deze Polytheïstisch Tempel een markt worden gehouden met een breed scala aan producten en artikelen.

Polytheïstisch is een stroming binnen het hindoeïsme. Binnen deze stroming bestaan meerdere goden waarbij Shiva de oppergod is. Parvati is een Hindoeïstische godin. Zij is de dochter van Himavat, ook wel Uma of Aparna genoemd. Parvati wordt gezien als de belangrijkste hulp en echtgenote van Shiva de oppergod.

Iedereen is van harte welkom om dit festival en/of de optocht bij te wonen. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Karla Kandiah. Telefoon 06 19804485. 


1 thought on “Festival van de Hindoe tempel

  1. Hopelijk valt het geluidsoverlast dit jaar mee. Want een megafoon lijkt mij niet nodig om een geloof te beleven.

Comments are closed.