Fietspad Noorderweg half jaar dicht

NIEUWS

Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Tussen het viaduct over de A9 en de Beverwijkse Bazaar zal het de komende half jaar het fietspad afgesloten zijn. Dit vanwege de aanleg van de Oostelijke doorverbinding. 12 augustus is het fietspad dicht. De (brom-)fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Sint Aagtendijk en het bedrijventerrein Wijkermeer. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Als onderdeel van de Oostelijke doorverbinding wordt de bestaande Noorderweg inclusief het fietspad gereconstrueerd. In de afgelopen 6 maanden is het toekomstige weg-tracé voorbelast met grote hoeveelheden zand. Over deze voorbelasting was een tijdelijk fietspad aangelegd. Nu de slappe ondergrond voldoende is samengedrukt kan de voorbelasting samen met het tijdelijke fietspad verwijderd worden.

Voordat de hoofdrijbanen en het nieuwe fietspad kunnen worden aangelegd, moeten er allerlei werkzaamheden worden uitgevoerd zoals onder andere het verleggen van kabels en leidingen. Ter vervanging van de bestaande rotonde in de Noorderweg nabij de Beverwijkse Bazaar wordt een nieuw kruispunt met verkeerslichten aangelegd. Naar verwachting kan dit nieuwe kruispunt samen met de nieuwe fietsverbinding begin volgend jaar in gebruik worden genomen. Tot die tijd blijft de omleidingsroute in gebruik.

Bron: Gemeente Beverwijk


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz