Fotoproject van Wijkplaats

NIEUWS

BEVERWIJK – In de publiekshal van het Stadhuis exposeren leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Kennemer College met het fotoproject ‘Verbeeld hoe jij jouw toekomst in Nederland voorstelt’ van Wijkplaats.

Acht leerlingen van de Internationale Schakelklas van het Kennemer College hadden zich voor het fotoproject opgegeven. Aya, Denise, Fahed, Hamza, Irshad, Nour, Karolina en Sedra hebben enthousiast meegedaan en maakten mooie foto’s over hun ‘toekomst’ onder begeleiding van de jonge fotografe Sanna Gertenbach. Deze expositie was medio juni voor het eerst te zien in het Kennemer College waar deze Internationale Schakelklas (ISK) gevestigd is. De leerlingen zijn afkomstig uit diverse landen en krijgen gezamenlijk les in onder andere de Nederlandse taal, zodat zij aansluiting vinden in het reguliere onderwijs.

Het fotoproject was een onderdeel van Wijkplaats, een samenwerkingsverband van Stichting KIST en Museum Kennemerland. Met als motto ‘100 jaar vluchtelingen in de IJmond’ was eerder een expositie te zien in het museum. Daarnaast werden er diverse ‘ontmoetingen’ georganiseerd met ‘nieuwkomers’ als centraal thema. Zoals het minifestival Renkonti in de Grote Kerk van Beverwijk, filmvoorstellingen, een liedjesprogramma en bijdragen van beeldende kunstenaars op diverse locaties.

De foto’s van fotoproject van Wijkplaats zijn te bekijken in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 in Beverwijk. De expositieperiode loopt van 4 september tot 27 oktober 2017.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz